28 / 04 / 2024

Borsada kayıp yüzde 20’ye yaklaştı! BIST 100 endeksinde düşüş daha ne kadar sürer? İşte, borsada kritik seviye!

Borsada kayıp yüzde 20’ye yaklaştı! BIST 100 endeksinde düşüş daha ne kadar sürer? İşte, borsada kritik seviye!

Borsa İstanbul bu yıl yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Yurt dışı piyasaların yanı sıra yurt içindeki seçim belirsizliğinin de etkisiyle endeksteki kayıp yüzde 20’ye yaklaşırken, hisse bazında kayıplar daha yüksek oranlarda. Peki, düşüş trendi daha ne kadar devam eder? İşte yanıtı…



Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi yılbaşından bugüne kadar yüzde 20’ye yakın değer kaybına uğrarken, hisse senetlerinde yaşanan erimenin ise çok daha yüksek olduğu belirtiliyor. Aynı benzer durumun kripto paralarda da yaşandığı gözleniyor.

Borsada kayıp yüzde 20’ye yaklaştı! BIST 100 endeksinde düşüş daha ne kadar sürer? İşte, borsada kritik seviye!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, ‘Paranın Rotası’ adlı köşesinde, hisse piyasalarında yaşanan son gelişmelere dikkat çekti. Borsa endeksinin yılbaşından bu yana üç kez 5 bin 300 puanın üzerine çıkmayı denediğini ancak hiçbirinde kalıcı olmayı başaramadığını belirten Korcan, borsada bu yılki kaybın yüzde 20’yi aştığına işaret etti. Borsa İstanbul, bu performansıyla geçen yılın tam tersine dünyadan açık ara negatif olarak ayrışmış durumda.

Korcan, piyasalarda özellikle 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlere yönelik belirsizlik nedeniyle hisse senetlerinde satış baskısı oluğunun konuşulduğuna işaret ederek ancak son günlerdeki satışlar bayağı güçlü olduğuna dikkat çekti. Son satışlar ile birlikte 13 Nisan 2023 tarihinde 5 bin 195 puandan başlayan gerileme, iki gün hariç aralıksız bir şekilde devam etti. Böylece BIST 100 endeksindeki 13 günlük kayıp yüzde 17’yi geçti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön