04 / 05 / 2024

Borsa için en kritik seviye! Geri sayım başladı

Borsa için en kritik seviye! Geri sayım başladı

Kazançlı bir haftayı geride bırakan Borsa İstanbul 100 Endeksi'nin yeni haftadaki tehlikeli sonuç seviyesi 3 bin 701 seviyesini görmüş oldu. Haftalık bazda ise yüzde 1,66 oranında değer kazanan Borsa İstanbul, yeni haftada kritik bir seviyeyi test edecek.



Korcan, yazısında ek olarak toplumsal medyada en fazlaca hangi hisselerin konuşulduğunu da yazdı. Buna gore, Ereğli Demir Çelik, Hektaş, Türk Hava Yolları, Aselsan, Şişecam, Garanti Bankası ve Halkbank bu sene toplumsal medyada haklarında en fazlaca içerik oluşturulan diğer hisseler olarak sıralandı. Bu hisselerin ortak özellikleri hem hisse senedi performansının yatırımcısını sevinçli etmesi bununla birlikte büyük bölümünün düzenli temettü dağıtması. Yıl içinde hisselerdeki aşağı veya yukarı yönlü hareketler bu şirketlere yönelik paylaşım sayılarını artırabiliyor.

Korcan'ın döviz ile ilgili değerlendirmeleri de şöyle:

"Dolar/ TL dengesi haftalık grafikte hala 3 Ocak 2022 haftasında 13.81 lira seviyesinden başlattığı yükseliş trendi üstündeki seyrini sürdürüyor. Bunun yanında dengenin 18.25 lira seviyesinin üzerinde kalması olası yukarı riskleri teknik anlamda artıran en önemli etkili. Bu sebeple bir rahatlamadan bahsedilebilmesi için öncelikle bu seviyenin aşağısında kapanışlar görülmesi şart.

Bu gerçekleştiği taktirde ilk aşamada 17.77 lira seviyesinde bulunan ara destek noktasına doğru bir geri çekilme beklenebilir. Bu noktanın altına gelinmesi niteliğinde ise 17.26 lira seviyesi bir sonraki yükseliş trendinin yardımcı noktası konumunda yer alıyor."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön