17 / 05 / 2024

Borsa için görülmemiş yorum! Bakan kazanır

Borsa için görülmemiş yorum! Bakan kazanır

Kahramanmaraş merkezli depremler, seçim belirsizlikleri ve küresel piyasalarda artan bankacılık sektörüne ilişkin endişeler Borsa İstanbul'da volatiliteyi yükseltti. İşte tüm detaylar...



"Volatilitenin artmaya başladığını görüyoruz"
Alnus Yatırım Araştırma Direktörü Volkan Dükkancık ise 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası duyurulan yeni düzenlemelerin etkisinin kısa vadede borsaya olumlu yansıdığını belirtti.

Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki devlet katkısı fonlarının yaklaşık 10 milyar TL'lik hisse alımı ve akabinde Varlık Fonu'nun borsaya yatırım yapabileceğine dair haber akışlarının BIST 100 endeksini yukarı yönlü desteklediğini ifade eden Dükkancık, "Bu süreçte bir yandan 2023'ün birinci çeyrek bilançolarına yönelik beklentiler şekillenmeye başlarken, bir yandan da siyaset cephesinde yaşanan seçim hareketliliğine bağlı olarak volatilitenin tekrar artmaya başladığını görüyoruz." dedi.

Dükkancık, yatırımcıların yavaş yavaş seçime yönelik pozisyonlarını ayarlamaya başladığını belirterek, enflasyonun 2023'te yüzde 45-50 seviyelerinden yılı tamamlayacağına ilişkin beklentilerin, borsanın arkasındaki itici güç olmayı sürdürecek gibi göründüğünü kaydetti.

"Yabancılar yavaş yavaş Türk varlıklarını radarlarına almaya başladı"
Volkan Dükkancık, seçim sonuçları ve sonrasında izlenecek ekonomi politikalarına yönelik senaryoları dillendirilmeye başlayan yabancı yatırım kuruluşlarının raporlarına değinirken, bu durumun yabancıların yavaş yavaş Türk varlıklarını radarlarına almaya başladığına işaret ettiğini söyledi.

Dükkancık, şunları kaydetti:

"Seçime kadar olan süreçte hem hisse hem de tahvil piyasasındaki yabancı alım-satımlarını yakından izleyeceğiz. Yurt dışı ve yurt içinde çok bilinmeyenli bir denklem sürecine girdiğimiz bu dönemde, özellikle hisse senetleri piyasasında temkinli bir iyimserlik içerisinde olduğumuzu söylemek mümkün.

BIST 100 endeksinde 5.000 puan üzerinde kalındıkça bir önceki zirve seviyesi olan 5.700'ün hedef konumda olmayı sürdüreceğinden bu aşamada portföylerin yüzde 50'sinin hisse senetlerinde değerlendirilmeye devam edilebileceğini düşünüyoruz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön