27 / 04 / 2024

Borsa İstanbul Finans ve Teknoloji Yerleşkesi temeli atıldı!

Borsa İstanbul Finans ve Teknoloji Yerleşkesi temeli atıldı!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesi ile uyumlu olarak Finans ve Teknoloji Yerleşkesi'nin temeli atıldı. Projenin toplam inşaat alanı yaklaşık 36 bin metrekare...




İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesi ile uyumlu olarak Finans ve Teknoloji Yerleşkesi'nin temeli atıldı. Projenin tamamlanması ile Borsa İstanbul, mevcut C, D ve G Bloklardaki ofislerinde, Takasbank A Blok. ve Merkezi Kayıt Kuruluşu B Blok'ta faaliyet gösterecek. Toplam inşaat alanı yaklaşık 36 bin metrekare olan Borsa İstanbul Finans ve Teknoloji Yerleşkesi Projesinde, A ve B Blok ofis blokları dışında kampüs geneline hizmet edecek olan güç merkezi, otopark, arşiv ve depo binası, protokol ve personel-ziyaretçi giriş binaların yapımı sürüyor. Yıkılıp yeniden yapılan A Blok ve iç ve dış kaplamaları sökülerek taşıyıcı yapısı korunan B Blok dış cephelerinde diğer bloklarda da etap etap uygulanacak olan ve enerji tasarrufu adına gün ışığı ve ısı yalıtımı açısından maksimum fayda sağlayacak yeni kaplamalar uygulanacak. 


Borsa, ulusal ve uluslararası finans merkezi olma adına aldığı stratejik kararlarla yürüttüğü finansal ve hukuki altyapı çalışmaları ile birlikte, yeni finansal piyasaların sürdürülebilir şekilde gelişmesi için gerekli teknolojiye yönelik de yatırım yapıyor. 


GÜÇ MERKEZİ ÇALIŞMASI

Güç Merkezi'nde biri 3-6 km uzunluğunda müstakil olarak Maslak Ana dağıtım Merkezinden, diğeri İstinye Park dağıtım merkezinden olmak üzere ile Enerji hattı bağlantısı yapıldı. 

Aynı şekilde transformatörlergeneratörler ve statik UPS'ten (Uninterruptible Povver System) oluşan güç ekipmanları da ikiz sistem kurularak kesintisizlik temin edecek şekilde projelendirildi. Böylece Birincil Veri Merkezi-İkincil Veri merkezi için "Tam Yedekli Kesintisizlik Prensibi (2N Topoloji)" sağlanacak. 



Yeni Şafak Ek


Geri Dön