17 / 05 / 2024

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? Borsa İstanbul’da son durum ne?

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? Borsa İstanbul’da son durum ne?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugüne yüzde 0,31 artış ile birlikte 3.892,54 puandan başladı. İşte detaylar…



BIST 100 endeksi, dün yükseliş eğilimindeki hareket etmesi sonrası günü yüzde 1,01 artış ile birlikte 3.880,34 puandan tamamlayarak kapanış rekoru tazelemiş oldu.

Dünyaca ünlü analistler, küresel çapta enflasyon ve aynı zamanda resesyon endişeleri ile birlikte tekrar yükselen tahvil faizlerinin, risk iştahının terse dönmesine sebep olduğunu ifade etti.

Merkez bankalarının "şahin" para politikaları ile ilgili beklentilerin güçlendiğine işaret veren analistler, bugün Avrupa Birliği Liderler Zirvesi ve aynı zamanda merkez bankaları yetkililerinden gelecek olan açıklamaların varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini ifade etti.

Yine aynı şekilde analistler, bugün yurt içinde TCMB Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz kararının, yurt dışında da Almanya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ABD'de Philadelphia Fed imalat endeksi ve aynı zamanda haftalık işsizlik başvuruları ön sıralarda olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini ifade ederek, açıklanacak şirket finansal sonuçları ile birlikte hisse ve sektör bazlı şekilde hareketliliğin de sürebileceğini duyurdu.

Analistler, teknik bakımdan BIST 100 endeksinde 3.800 puanın destek ve 3.950 seviyesinin de direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı Finans'ın anketine katılan ekonomistlerin hepsi, politika faizinin yüzde 12'den yüzde 11'e indirileceği tahmininde bulunuyor. Ekonomistlerin sene sonu politika faiz oranı ile ilgili olarak beklentilerinin medyanı da yüzde 9 şeklinde oldu. TCMB, ağustos ayının sonrasında eylülde de politika faizini 100 baz düşürüp yüzde 12'ye çekmişti.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? Borsa İstanbul’da son durum ne?

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

Herkes tek tek konuşuyor! Peki 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tüm detaylar…

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri hesaplara yattı! SED’e nasıl başvurulur? SED yardımı ne kadar?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön