05 / 05 / 2024

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı!

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,10 değer kazanarak günü 7.990,42 puandan kapattı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 240,03 puan artarken toplam işlem hacmi 127,1 milyar lira oldu.



İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmalar nedeniyle iki haftadır düşüşte olan Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi yüzde 3,10 değer kazanarak günü 7.990,42 puanla geride bıraktı.

Dunya.com’n haberine göre haftanın ilk işlem gününü yüzde 3,19’luk kazançla 7.750,39 puandan kapatan Borsa İstanbul, açılış sonrası kazançlarını geri verse de seans ortasında başlayan ve genele yayılan alımlar ile günü güçlü şekilde kapatmıştı.

Borsadaki yükseliş bugün de devam ederken, bankacılık endeksi yüzde 5,19; holding endeksi yüzde 2,17 oranında değer kazandı.

Borsada işlem gören tüm sektör endeksleri yükseliş yaşarken, en çok kazandıran yüzde 5,48 ile metal ana sanayi oldu.

Jeopolitik risklerin dünya genelinde pay piyasalarını baskılamaya devam etmesine karşın dün ABD'de son 16 yılın zirvesinden gerileyen tahvil faizleri, piyasalarda sınırlı da olsa bir rahatlamaya neden oldu. Dün yüzde 5'in üzerini gören ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi bugün yüzde 4,88 seviyelerine kadar geriledi.

Analistler, küresel pay piyasalarında Orta Doğu'daki çatışmalara yönelik belirsizliklerle karışık bir seyir izlendiğini belirterek yurt içi piyasaların pozitif ayrıştığına dikkat çekti.

Jeopolitik gelişmeler nedeniyle geçen hafta 7.400 desteğine kadar geri çekilen endekste, yaşanan tepki alımları ise olumlu olarak değerlendirildi. 3.çeyrek finansalların açıklanmasıyla hisse bazlı hareketlenmelerin olması bekleniyor.

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı!

GÖZLER FED VE ECB’DE

Öte yandan, ABD Merkez Bankasının (Fed) politika faizini beklenenden uzun süre bu seviyelerde tutacağına yönelik ihtimaller güç kazanmaya devam ederken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda gelecek üç toplantıda da bankanın politika faizini sabit tutacağı öngörüsü hakim durumda.

Yarın yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Fed Başkanı Jerome Powell ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları, ABD'de yeni konut satışları ve Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.080 seviyesinin direnç, 7.890 ve 7.690 puanın destek konumunda olduğuna dikkat çekti.


 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön