09 / 05 / 2024

Borsa İstanbul haftalık kapanış rekorunu kırdı! BIST 100 endeksi 72,49 puan arttı! 

Borsa İstanbul haftalık kapanış rekorunu kırdı! BIST 100 endeksi 72,49 puan arttı! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,31 değer kazanarak, dün günü 5.626,49 puanla tamamladı. Böylece, tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışı gerçekleşmiş oldu. 



Diğer taraftan, Dr. Hafize Gaye Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) atanan ilk kadın başkan olurken, Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı oldu. 

Haftaya Fed, ECB ve Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz kararları ile uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye değerlendirmesinin piyasaların odağında yer alacağına dikkat çeken analistler, veri gündeminde yurt içinde ödemeler dengesi, işsizlik oranı, bütçe dengesi, konut satışları, TCMB piyasa katılımcıları anketi, yurt dışında ise ABD'de enflasyon, sanayi üretimi, perakende satışlar, Avro Bölgesi'nde enflasyon, sanayi üretimi, Almanya'da enflasyon, Çin'de sanayi üretimi ve enflasyon başta olacak şekilde yoğun bir veri gündeminin izleneceğinin altını çizdi.

Borsa İstanbul haftalık kapanış rekorunu kırdı! BIST 100 endeksi 72,49 puan arttı!  

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.700 ve 5.850 seviyelerinin direnç, 5.500 ve 5.400 puanın destek konumunda bulunduğunu da dile getirdi. 

AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının Nisan ayında 4,47 milyar dolar açık vermesini  öngörüyor.

Model portföylere yeni politika güncellemesi: Öne çıkan hisseler tek tek açıklandı! İşte fiyatlar...

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak! Hemen bakın!

A101'de 9 kg Ariel toz deterjan 303 TL'den 199 TL'ye, 1 kg tost peyniri 142 TL'den 125 TL'ye düştü!

TMO ucuz buğday satışını resmen durdurdu: Un fiyatı 340 TL'den 570 TL'ye çıktı! Ekmeğe büyük zam geliyor!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön