06 / 05 / 2024

Borsa İstanbul haftayı moralsiz kapattı! 17 Mart BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul haftayı moralsiz kapattı! 17 Mart BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi küresel piyasalara ve bankacılık sistemine ilişkin endişelerle haftayı düşüşle kapattı. Endeks yüzde 1,78 oranında değer kaybederken, piyasaların ABD ve Avrupa ekonomilerinden gelecek sinyallere göre yönünü tayin etmesi bekleniyor.



Borsa İstanbul küresel piyasalardaki belirsizlikler ve bankacılık sektörüne yönelik endişelerden dolayı haftayı ekside kapadı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, yüzde 1,78 oranında değer yitirirken, günü 5 bin 136 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul haftayı moralsiz kapattı! 17 Mart BIST 100 endeksi ne oldu?

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 93,14 puan azalış kaydererken, toplam işlem hacmi 71,7 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Gün içerisinde en çok kazandıran sektör endeksi ticaret hisseleri olurken, en çok kaybettiren hisseler ise ulaştırma endeksi oldu. Ticaret sektör endeksi yüzde 1,05 oranında prim yaparken, bankacılık endeksi yüzde 1,92 oranında değer kaybetti. Holding endeksi yüzde 2,49 oranında gerilerken, ulaştırma sektör endeksindeki kayıp ise yüzde 3,21’yi buldu. Uzmanlar, teknik açıdan Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde 5 bin 300 ve 5 bin 340 seviyelerinin direnç, 5 bin 100 puanın destek konumuna geldiğini belirtiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön