19 / 05 / 2024

Borsa İstanbul haftayı moralsiz kapattı! 17 Mart BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul haftayı moralsiz kapattı! 17 Mart BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi küresel piyasalara ve bankacılık sistemine ilişkin endişelerle haftayı düşüşle kapattı. Endeks yüzde 1,78 oranında değer kaybederken, piyasaların ABD ve Avrupa ekonomilerinden gelecek sinyallere göre yönünü tayin etmesi bekleniyor.



ENDİŞELER SÜRÜYOR

Borsa İstanbul haftayı moralsiz kapattı! 17 Mart BIST 100 endeksi ne oldu?

Pay piyasaları açısından küresel piyasalardan gelen haberler ve belirsizlikler önemli gündem maddeleri arasında yerini korurken, uzmanlar ABD ve Avrupa'da bankacılık krizine yönelik atılan adımlara rağmen endişelerin devam ettiğine dikkat çekiyor. Yatırımcılar cephesinde atılan bu adımların yeterli olmayabileceğine yönelik endişeler sürerken, ABD Merkez Bankası Fed’in gelecek hafta gerçekleştireceği toplantıda politika faizlerine ilişkin alacağı aksiyon merak ediliyor.

ABD Merkez Bankası Fed'in gelecek hafta gerçekleştireceği toplantıda 25 baz puan faiz artışına gideceğine yönelik beklentiler yüzde 86 seviyesine çıktığı belirtiliyor. Piyasa çevreleri, gelecek hafta ayrıca veri gündemi açısından yurt içinde tüketici tüketici güven endeksini, yurt dışında ise ABD'de konut satışlarını yakından takip edecek. Ayrıca, İngiltere'de ve Japonya'da enflasyon verileri, Euro Bölgesinde tüketici güven endeksi, Almanya'da Zew endeksleri, Avrupa'da ve ABD'de açıklanacak hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) piyasalar tarafından yakından takip edilecek veriler arasında yer alıyor.

FİTCH RAPORU BEKLENİYOR

Öte yandan bugün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in piyasalar kapandıktan sonra yayımlanması beklenen Türkiye değerlendirmesi de yatırımcıların odağında yer alıyor. Uzmanlar, gelecek hafta piyasalara Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, (TCMB), ABD Merkez Bankası (Fed) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararlarının damgasını vuracağını belirtiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön