06 / 07 / 2024

Borsa İstanbul haftaya hızlı başladı, işte 16 Ocak İstanbul BIST 100 endeksi!

Borsa İstanbul haftaya hızlı başladı, işte 16 Ocak İstanbul BIST 100 endeksi!

Yurt dışı borsalarda esen olumlu hava Borsa İstanbul’a da yansıdı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, geçen hafta yaşadığı kayıpların ardından haftaya umutlu başladı. Endeks ve işlem hacmi bir önceki kapanışa göre yükseldi.



GÜNLÜK ARTIŞ YÜZDE 4,47

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın ilk gününü ise yüzde 4,47 değer artışıyla 5.207,67 puandan noktaladı. Bankacılık endeksi yüzde 5,32 ve holding endeksi yüzde 3,72 prim yaptı. En çok kazandıran sektör endeksi yüzde 8,35 ile madencilik olurken, bankacılık endeksi yüzde 5,32 ve holding endeksi yüzde 3,72 oranında değer artışı sağladı.

Borsa İstanbul haftaya hızlı başladı, işte 16 Ocak İstanbul BIST 100 endeksi!

Uzmanlara göre, geçen hafta ABD'de açıklanan verilerin ardından enflasyon endişelerinin geri plana itilmesi sonucu küresel pay piyasalarının pozitif bir seyir izlediğini belirtirken, yurt dışı piyasalardaki olumlu havanın yurt içi piyasalara da yansıdığını ifade etti.

PİYASALAR HANGİ VERİLERE BAKIYOR?

Davos Zirvesi'nden gelecek haber akışının takip edileceğini belirten uzmanlar, yarının veri gündeminde yurt içinde konut satışları ve konut fiyat endeksinin yakından izleneceğini ifade etti. Yurt  dışında ise ABD'de New York Fed sanayi endeksi, İngiltere'de işsizlik oranı, Almanya'da TÜFE ve ZEW beklenti endeksleri, Çin'de büyüme, sanayi üretimi ve perakende satışlar izlenecek.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön