29 / 04 / 2024

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! BIST 100 endeksinden yepyeni rekor

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! BIST 100 endeksinden yepyeni rekor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekorlara doymuyor. Her gün yeni bir rekora imza atan BIST 100 endeksi,  günün ilk yarısında şu ana kadar görmüş olduğu en yüksek seviye rekorunu 3. 188, 07 puana taşımış oldu. İşte detaylar…



BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibari ile bir önceki kapanışa göre 22, 12 puan ve aynı zamanda % 0, 71 değer kazancı ile 3. 158, 89 puan olmuş oldu. Toplam işlem hacmi 46, 3 milyar Türk Lirası düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi ise % 1, 40 değer kazanırken, holding endeksi % 0, 23 değer kaybetmiş oldu.

EN ÇOK KAZANDIRAN ENDEKS % 3, 45 İLE İLETİŞİM OLDU

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran % 3, 45 ile iletişim, en çok gerileyen ise % 1, 84 ile spor olmuş oldu. Borsa İstanbul'da ise BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında görmüş olduğu en yüksek seviye rekorunu 3. 188, 07 puana taşımış oldu.

"JACKSON HOLE SEMPOZYUMUNUN HEMEN ÖNCESİNDE YATIRIMCILAR TEMKİNLİ HAREKET EDİYOR"

Dünyanın ünlü analistleri ise ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugün Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda gerçekleştireceği konuşmanın hemen öncesinde yatırımcıların temkinli hareket ettiğini ifade ettiler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön