29 / 04 / 2024

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! Tüm zamanların en yüksek kapanışı gerçekleşti

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! Tüm zamanların en yüksek kapanışı gerçekleşti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, geçtiğimiz günü % 0, 60 kazanç ile 3. 164, 96 puandan bitirerek tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yapmış oldu. İşte detaylar…



BIST 100 endeksi, önceki gerçekleştirmiş olduğu kapanışa göre 18, 86 puan artarken, toplam işlem hacmi 63,4 milyar lira seviyesinde olmuş oldu.

Bankacılık endeksi % 0,1 4, holding endeksi % 0, 41 değer kazanmış oldu. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran % 3, 32 ile kimya, petrol, plastik, en çok kaybettiren ise % 3, 09 ile finansal kiralama, faktoring oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü % 0, 60 kazanç ile 3. 164, 96 puandan tamamlamış olarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirmiş oldu.

Dünyaca ünlü analistler ise küresel çapta artan resesyon riskine karşı olarak Powell başta olmak üzere merkez bankaları yetkililerinin vermiş olduğu "şahin" mesajları ile birlikte küresel pay piyasalarında olumsuz bir seyir izlendiğini ifade etti.

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! Tüm zamanların en yüksek kapanışı gerçekleşti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön