27 / 04 / 2024

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı. Kazakistan'a bu dönemde en fazla ihracatı, 164 milyon 768 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gerçekleştirdi.



Türkiye alternatif pazarlarda da ihracat rekorlar kırmayı sürdürüyor. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla alternatif pazarlara yönelen Türk ihracatçılar, bu pazarlarda daha etkin rol almaya başladı.

Bu ülkelerden biri de Kazakistan. Türkiye ile Kazakistan arasında atılan olumlu adımlar iki ülke arasındaki ticarete büyük katkı sağlıyor. Kazakistan Meclisi, Türkiye ile gümrük kontrollerinin basitleştirilmesine ilişkin anlaşmayı geçen ay onaylayarak bu yolda iyi bir adım atmıştı.

Türkiye den Kazakistan a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

EN YÜKSEK OCAK-MAYIS İHRACATI

Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında bilgi alışverişinin düzenlenmesi ve gümrük kontrol işlemlerinin basitleştirilmesine ilişkin anlaşmanın onaylanması ile ilgili yasa tasarısını Kazakistan Parlamentosu kabul etmişti.

AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlediği bilgilere göre, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarlık ihracat yapan Türkiye, tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza atmış oldu. Türkiye'nin bu ülkeye olan ihracatı yılın 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67,9 oranında artış kaydetti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön