28 / 04 / 2024

Tarımda ihracat rekoru kırıldı! Tüm zamanların en yüksek ihracatı!

Tarımda ihracat rekoru kırıldı! Tüm zamanların en yüksek ihracatı!

TİM verilerine göre sektör, 2022’de 34 milyar doların üstünde ihracat yaparak, tüm zamanların en yüksek ihracat rakamına ulaştı.



Geçtiğimiz yılı  rekor ihracatla tamamlayan tarım sektörü, 34 milyar dolardan fazla dış satım gerçekleştirdi. türk

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin tarımda ihracatı, 2022'de bir önceki yıla oranla yüzde 15,3 artış göstererek 34 milyar 246 milyon dolara yükselirken, aynı zamanda ve toplam ihracatın yüzde 13,5'ini oluşturdu.

 Tarımda ihracat rekoru kırıldı! Tüm zamanların en yüksek ihracatı!

Geçen yıl, jeopolitik risklerin artışı ve buna bağlı olarak ülkelerin gıda ihracatında getirdiği kısıtlamalar nedeniyle gıda ihracatı açısından zorlu bir yıl oldu. Türk gıda ihracatçıları ise bu zorluklar karşısında düzenledikleri fuarlar ve ticaret heyetleriyle pazarlarını genişletmeye giderek önlem aldı.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK İHRACAT RAKAMI

Gösterilen bu çabalar sektörün ihracatına önemli derecede katkıda bulunarak, TİM verilerine göre tüm zamanların en yüksek ihracat rakamlarının elde edilmesini sağladı. Türkiye'nin gerçekleştirdği tarım ihracatı, geçen yıl bir öncekine kıyasla yüzde 15,3 artarak 34 milyar 246 milyon dolara yükseldi. Tarım sektörü böylece tüm zamanların en yüksek ihracatına imzasını atmış oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön