27 / 04 / 2024

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tarım sektörü, 16 milyar 627 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatını gerçekleştirdi.



Tarım sektörü, ihracatta rekorlar kırmayı sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, jeopolitik riskler, arza yönelik endişelerin hakim olması ve küresel çapta gıdaya erişime dair sıkıntıların sürdüğü bir ortamda Türkiye'nin tarım ürünlerine talep artarak devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, üretim ve ihracata öncelik veren ekonomi politikaları da Türkiye'nin tarım ihracatına katkı sağlıyor.

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Anadolu Ajansı muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlemiş olduğu detaylara göre, Türkiye'nin tarım sektörü, 16 milyar 627 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatını gerçekleştirdi.

2023'ün ilk 6 ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 1,4 artış gösteren tarım ihracatı, Türkiye'nin toplam dış satımından yüzde 15,4 oranında pay aldı.

Yine paylaşılan detaylara göre, tarım bünyesinde faaliyet gösteren 10 sektörden 3 tanesi ilk yarıda ihracat rekoru kırdı. Söz konusu bu dönemde hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, yaş meyve ve sebze, zeytin ve zeytinyağı sektörleri tüm zamanların en yüksek ocak-haziran dış satımını gerçekleştirdi.

Ayrıca yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu bu dönemde hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri 5 milyar 510 milyon dolar, yaş meyve ve sebze 1 milyar 697 milyon dolar, zeytin ve zeytinyağı 559 milyon 881 bin dolarlık ihracata da imza attı.

Ocak-Haziran 2023 döneminde geçen senenin aynı dönemine göre, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri yüzde 2,1, yaş meyve ve sebze yüzde 16,6, zeytin ve zeytinyağı yüzde 190,7 ihracat artışı gösterdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön