28 / 04 / 2024

Tarım sektöründen tarihi rekor! Tüm zamanların en yüksek ocak-ekim ihracatı…

Tarım sektöründen tarihi rekor! Tüm zamanların en yüksek ocak-ekim ihracatı…

Tarım sektörü, 27 milyar 525 milyon dolar ile tüm zamanların en yüksek ocak-ekim ihracatını gerçekleştirmiş oldu.



Küresel ekonomideki daralma sinyalleri devam ederken Türkiye ihracatta rekorlar kırmaya devam ediyor. Şirketlerin yeni pazarlar ve iş birlikleri için yurt dışı temaslarını sürdürmesi, Türkiye'nin ihracatına katkıda önemli bulunuyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'nin ihracatı, 2022 yılının ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,4 artarak 209 milyar 450 milyon dolar oldu.

TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI

Türkiye'nin tarım sektörü de 27 milyar 525 milyon dolarla bütün zamanların en yüksek ocak-ekim ihracatını gerçekleştirmiş oldu.

Türkiye'nin tarım ihracatı, yılın on ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,3 yükselirke, toplam ihracattan yüzde 13,1 gerçekleşti.

Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ile mamullerinin ihracatı 9 milyar doların üzerine tırmandı.

Tarım grubunda ihracatta rekor kıran sektörler, hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri, meyve sebze, kuru meyve ve mamulleri, su ürünleri ve hayvansal mamuller, mobilya, kağıt ve orman ürünleri oldu.

Hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün dış satımı ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,6 yükseldi.

Hububat ve bakliyat aylık ihracatta da rekor kırdı. Sektör ekim ayında 1 milyar 45 milyon dolar ile bütün zamanların en yüksek aylık ihracatına imza attı.

Mobilya sektörünün Irak'a ihracatı 800 milyon doları geçti.


Geri Dön