09 / 05 / 2024

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tarım sektörü, 16 milyar 627 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatını gerçekleştirdi.



Zeytin ve zeytinyağı sektörünün İspanya'ya ihracatı 200 milyon doları geçti

Yine paylaşılan detaylar göre ülkelere göre bakıldığında ise ilk yarıda hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri Irak'a 966 milyon 207 bin dolar, yaş meyve ve sebze sektörü Rusya'ya 498 milyon 393 bin dolar, zeytin ve zeytin yağı sektörü İspanya'ya 203 milyon 967 bin dolarlık ihracat yaptı.

Ayrıca aktarılan detaylara göre, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinin Irak'a dış satımı 95 milyon 933 bin dolar azalırken, yaş meyve ve sebze sektörü Rusya'ya 43 milyon 877 bin dolarlık, zeytin ve zeytin yağı sektörü de İspanya'ya 196 milyon 320 bin dolarlık ihracat artışı gösterdi.

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Mersin'in yaş meyve ve sebze ihracatı 400 milyon doların üzerine çıktı

Yine açıklanan rakamlara göre, kentler bazında bakıldığında, mega kent İstanbul'dan 1 milyar 728 milyon dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, Mersin'den 420 milyon 715 bin dolarlık yaş meyve ve sebze, İzmir'den 250 milyon 678 bin dolarlık zeytin ve zeytinyağı ihracatı gerçekleştirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön