30 / 04 / 2024

29 Ağustos Borsa İstanbul: Bugün BİST'te en çok yükselen hisseler!

29 Ağustos Borsa İstanbul: Bugün BİST'te en çok yükselen hisseler!

Bugün Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi, önceki güne göre yüzde 0,44'lük bir düşüşle 7.907,13 seviyesinden tamamlandı. İşlem hacmi 146 milyar TL olarak gerçekleşti. Sanayi endeksi yüzde 0,30 düşüşle, bankacılık endeksi ise yüzde 1,77 artışla günü tamamladı.



Dün, Borsa İstanbul tarihi bir ilk yaşayarak 8,000 puan sınırını aştı; ancak bugün geri çekildi. Dolar/döviz kuru istikrarlı bir seyir izliyor. Altın fiyatları, ABD'den gelen verilerin etkisiyle yükseldi. Yarın, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle piyasalar kapalı olacak. Bugün olan, yani 29 Ağustos Salı gününde, Borsa İstanbul'da hem yükselen hem de düşen hisse senetlerine ve Türk Lirası varlık fiyatlamalarına bir göz atalım.

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi, günü yüzde 0,44'lük bir düşüşle 7.907,13 seviyesinden tamamladı. İşlem hacmi 146 milyar TL olarak gerçekleşti. Sanayi (XUSIN) endeksi yüzde 0,30'luk bir düşüşle, bankacılık (XBANK) endeksi ise yüzde 1,77'lik bir yükselişle günü sonlandırdı.

Borsa İstanbul yatırımcısı dairelerini hisse almak için satılığa çıkarıyor!

Onedio'nun haberine göre; bugün BİST 100 endeksinde en fazla yükselen hisseler arasında tavan değerine ulaşan Gübre Fabrikaları (GUBRF), Kimteks Poliüretan (KMPUR), Borusan Mannesmann (BRSAN) ve Alfa Solar Enerji (ALFAS) bulunuyor.

BİST 100 endeksinde değer kaybeden hisselerdeyse başı yüzde 3,97 ile Konya Çimento (KONYA), yüzde 3,93 ile Oyak Çimento (OYAKC) ve yüzde 3,83 ile Girişim Elektrik (GESAN) çekti. 

Borsa İstanbul tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi!

İşlem hacimlerine bakıldığında günün en çok işlem gören hisseleri İş Bankası Grubu iştiraklerinin ayrılma haberinin etkisiyle İş Bankası (ISCTR), Tüpraş (TUPRS) ve Türk Hava Yılları (THYAO) ve oldu.

Bugün ons altın, günü 1.934 dolar seviyesinden tamamlarken, gram altın ise 1.654 TL'den işlem gördü.

Borsa İstanbul'da altın sertifikası 18,67 seviyesinde işlem görürken, Kapalıçarşı'da gram altın 1.694 TL'den alıcı buldu. Brent petrol ise günü varil başına 84,20 dolar fiyatla kapattı.

Borsa haftaya farklı bir başlangıç yaptı: 21 Ağustos'ta BİST'te öne çıkan hisseler!

Dolar/TL kuru, günü bankalararası piyasada 26,58 TL'den tamamladı. Kapalıçarşı'da dolar/TL kuru ise 26,65 seviyesinde işlem gördü.

Vadeli işlem piyasasında Eylül vadeli dolar/TL kontratları 27,1199 seviyesinden, euro/TL kontratları 28,84'ten ve euro/dolar paritesi de 1,084 seviyesinden işlem gördü.

30 Ağustos 2023'te Borsa açık mı? Çarşamba günü borsada işlem yapılabilecek mi?
Rize'de taksi ücretlerine dev zam!
Emekliye 10 bin TL müjdesi! Hemen buraya bakın, çok önemli!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön