06 / 05 / 2024

Rize'de taksi ücretlerine dev zam!

Rize'de taksi ücretlerine dev zam!

Rize'de taksi ücretlerinde artış gerçekleşti. Bu değişikliğe göre, indi bindi ücreti 80 lira olarak belirlendi, taksi açılış ücreti 50 lira olarak güncellendi ve taksiyi 1 dakika bekletmenin ücreti 3 TL olarak yeniden düzenlendi.



Rize şehrinde taksi ücretlerine yapılan büyük zam, vatandaşların cebini derinden etkilemeye başladı. Yeni taksimetre ücret tarifeleri, 15 Haziran tarihinde yapılan güncellemeyle yürürlüğe girdi. Bu güncelleme ile birlikte indi bindi ücreti 80 lira, taksi açılış ücreti 50 lira ve taksileri 1 dakika bekletmenin ücreti de 3 TL olarak belirlendi. Bu artış, Rize'de ulaşım maliyetlerinin yükselmesine ve vatandaşların cebinden daha fazla para çıkmasına neden oldu.

Halk TV'nin haberine göre; geçtiğimiz aylarda açıklanan güncellemeyle taksi ücretlerindeki değişiklikler vatandaşlar arasında büyük bir tepkiye neden oldu. İYİ Parti’li Meclis Üyesi ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Rize’de taksiler limuzin olmuş! Rize’de yaşam şartları ve trafik yoğunluğu sanki İstanbul’dan daha ağır. İstanbul taksimetre açılış ücreti 19,17 TL iken Rize'de bu ücret 50 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu durum, Rize'de yaşayanların ulaşım konusunda daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacağı anlamına geliyor." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

 Rize de taksi ücretlerine dev zam!

Uzmanlar, bu tarife güncellemesinin Rize halkını zorlayabileceğini ve özellikle sık sık taksi kullananların daha yüksek maliyetlerle karşılaşacağını belirtiyor. Trafik yoğunluğunun arttığı zamanlarda taksileri bekletmenin daha pahalıya mal olacağı da göz önünde bulundurulması gereken bir faktör.

Rize'deki taksi ücretlerindeki bu zam, toplu taşıma alternatiflerinin yetersiz olduğu bir dönemde gerçekleşmesi nedeniyle vatandaşların ulaşım maliyetlerini artırarak yaşam standartlarını etkileyebilir. Uzmanlar, toplu taşıma sistemlerinin iyileştirilmesi ve alternatif ulaşım yöntemlerinin desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.

Emekliye 10 bin TL müjdesi! Hemen buraya bakın, çok önemli!
SON DAKİKA: Son 1 saatte 13 deprem! Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu?
ALTIN YÜKSELİŞTE: Son dakika! Gram, çeyrek, yarım altın kaç TL? 29 Ağustos 2023 altın fiyatları...
Dolar ve Euro yükselişe geçti! Bugün 1 dolar ne kadar, euro ve sterlin ne kadar? 29 Ağustos 2023!

Geri Dön