05 / 05 / 2024

İzmir’de servis ücretlerine zam belli oldu! İşte yeni fiyatlar

İzmir’de servis ücretlerine zam belli oldu! İşte yeni fiyatlar

Okulların açılmasına az bir zaman kala servis ücretlerine yapılan zamlar belli olmaya başladı. İstanbul, Ankara ve ardından da İzmir’de servis ücretlerine yapılan zam oranları açıklandı..



Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının 12 Eylül’de başlayacağını duyurmuştu. Okulların açılma tarihinin belli olmasıyla birlikte servis ücretleride açıklanmaya başladı.

Önce İstanbul ardından  Ankara  ve son olarak İzmir’de servis ücretleri açıklandı. Peki İzmir’de servis ücretlerine ne kadar zam yapıldı? İzmir’de en yakın mesafe kaç lira oldu?

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası’nın yüzde 25'lik zam talebi  UKOME toplantısında gündeme getirilmiş ancak konunun görüşülmesi bir sonraki toplantıya bırakılmıştı. Ancak servisçiler Eylül ayındaki toplantıyı beklemedi ve zam talebini İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) komisyonundan geçirerek uygulamaya koydu.

İzmir’de servis ücretlerine zam belli oldu! İşte yeni fiyatlar

EN KISA MESAFE NE KADAR OLDU?

İzmir’de yüzde 25’lük zam talebinin onaylanması ile en yakın mesafe öğrenci servisi 679 liraya yükseldi.

Alınan karara göre, en yakın mesafe olan 0-3 kilometre arası öğrenci servisi ücreti 679 lira olurken,

0-6 kilometre 836 lira,

0-10 kilometre 892 lira

0-15 kilometre bin 56 lira

 0-20 kilometre bin 269 lira,

0-25 kilometre bin 408 lira

 0-30 kilometre bin 546 lira,

0-35 kilometre bin 622 lira

0-40 kilometre bin 722 lira olarak ücretlendirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön