30 / 04 / 2024

Borsada sert yükseliş! 15 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? Hangi hisseler kazandırdı?

Borsada sert yükseliş! 15 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? Hangi hisseler kazandırdı?

Borsa İstanbul beş günlük aranın ardından bugün yeniden işlemlere açılırken, BIST 100 endeksi günü yüzde 9,88’lik değer artışıyla kapadı. En çok yükselen hisseler ise iletişim ve madencilik endeksi hisseleri oldu.



Kahramanmaraş merkezli geçen hafta yaşanan peş peşe deprem felaketlerinin ardından 5 iş günü kapanan Borsa İstanbul’da bugün işlemler yeniden başladı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 9,88 değer artışıyla 4.950,47 puandan kapattı.

Borsada sert yükseliş! 15 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? Hangi hisseler kazandırdı?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, bugün önceki kapanışa göre 445,13 puan artış gösterirken, toplam işlem hacmi 33,2 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Seans içerisinde en kazandıran sektör endeksi iletişim ve madencilik sektörü oldu. İletişim ve madencilik sektör endeksi yüzde 9,9 oranında prim yaparken, bankacılık endeksi yüzde 9,96 ve holding endeksi yüzde 9,70 oranında değer kazandı.

8 ŞUBAT’TA KAPANMIŞTI

BIST 100 endeksi, Kahramanmaraş’ın Pazarçık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen peş peşe deprem felaketleri geçen hafta 8 Şubat Çarşamba günü işleme kapatılırken, o günkü işlemler de iptal edilmişti. Borsada en son işlemlerin gerçekleştiği geçen hafta salı günü ise endeks yüzde 8,62 değer kaybederek 4.505,34 puandan günü tamamlamıştı.

Öte yandan 5 işlem günü boyunca işlemlerin durdurulduğu Borsa İstanbul pay ve vadeli işlem piyasalarında, bugünkü açılış öncesinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Borsa İstanbul bir dizi önlem paketi açıkladı.

Uzmanlar, yurt içinde alınan önlemlerin Türk Lirası varlıklara ilgiyi artırmasının beklendiğini dile getirirken, özellikle geri alım programı açıklayan şirket hisselerinde hareketliliğin de yakından takip edileceğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön