27 / 04 / 2024

Borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Seçim sonrası, yıl sonu BIST 100 endeksi ne olur?

Borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Seçim sonrası, yıl sonu BIST 100 endeksi ne olur?

Yılbaşından bu yana gösterdiği negatif bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi dün yüzde 3’ün üzerinde bir yükseliş kaydetti. Geçen hafta da alım ağırlıklı bir seyrin gözlendiği borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Uzmanlar temkinli ama geleceğe ilişkin de bir o kadar umutlu.



Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Borsa İstanbul’da dalgalı seyir devam ediyor. Son dönemde bir düşen bir yükselen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yatırımcıları alternatif getiri arayışına yöneltiyor. Uzmanlar seçim öncesi piyasaların seyrinde ABD tarafından gelecek verilerin etkili olacağını düşünüyor.

Borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Seçim sonrası, yıl sonu BIST 100 endeksi ne olur?

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberinde, Paskalya tatili sebebiyle Avrupa borsalarının kapalı, ABD borsalarının ise açık olduğu belirtilerek tatil etkisiyle işlem hacminin düşük olduğu haftanın ilk işlem gününe Borsa İstanbul’un yükselişle başladığına dikkat çekildi.

Uzmanlar, Dünya Gazetesi’ne yaptıkları değerlendirmede, borsada yaşanan hareketliliğin devam edeceğini belirterek seçimlere kadar yatırımcıların temkinli olması gerektiğini dile getiriyor. Ancak orta ve uzun vadeye yayılan süreçte özellikle seçimlerden sonra Borsa İstanbul’da pozitif bir seyir yaşanacağı tahmin ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön