09 / 05 / 2024

Borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Seçim sonrası, yıl sonu BIST 100 endeksi ne olur?

Borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Seçim sonrası, yıl sonu BIST 100 endeksi ne olur?

Yılbaşından bu yana gösterdiği negatif bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi dün yüzde 3’ün üzerinde bir yükseliş kaydetti. Geçen hafta da alım ağırlıklı bir seyrin gözlendiği borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Uzmanlar temkinli ama geleceğe ilişkin de bir o kadar umutlu.



HEDEF 6800 PUAN

Uzmanlar borsada beklenen yükselişin başlayıp başlamadığı konusunda ise haftanın ilk gününde yüzde 3,4’lük yükselişe dikkat çekiyor. Endeks uzun bir aradan sonra yeniden 5 bin puanın üzerine çıkmayı başardı. Geçen hafta 4 bin 680 puan ile şubat sonrası en düşük seviyelere gerileme kaydeden Borsa İstanbul BIST100 endeksi, gelen alımlarla haftayı 4 bin 924 puandan tamamlamıştı. Endeks, 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 12 gerileme göstermişti.

Borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Seçim sonrası, yıl sonu BIST 100 endeksi ne olur?

Mart ayının ortasından beri endeksin 5 bin seviyesinin etrafında seyrettiğini kaydeden Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, seçim öncesi işlem hacimlerinde yaşanan gerilemeye işaret etti. Yükselişte bankacılık dışı sektörlerin ön plana çıktığını söyleyen Demirtaş, orta ve uzun vadede, seçim sürecinde gözlerin döviz kurlarında ve para politikalarında olacağını ifade etti.

Demirtaş, enflasyondaki yüksek seyrin şirketlerin karlılığını ilk çeyrekten itibaren baskı altına almaya devam edeceğini vurgulayarak, asıl yukarı hareketin seçimlerden sonra belirsizliklerin ortadan kalkmasının ardından daha baskın olabileceğini öngördü. Cemal Demirtaş, 12 aylık dönemde BIST 100 endeks hedeflerinin ise 6 bin 800 puan olduğunu dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön