03 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da rekor yükseliş: TCMB faiz kararı etkili oldu! 20 Temmuz'da BİST'te en çok yükselen hisseler! 

Borsa İstanbul'da rekor yükseliş: TCMB faiz kararı etkili oldu! 20 Temmuz'da BİST'te en çok yükselen hisseler! 

20 Temmuz Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), beklenenin üzerinde bir faiz artış kararı açıkladı. Bu karar, yatırımcıların güvenini kazanarak Borsa İstanbul'u hareketlendirdi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün yaptığı faiz kararı açıklamasıyla piyasa beklentilerini karşılayamadı ve Borsa İstanbul'da yükseliş etkisi yarattı. Faiz oranlarının artırılması, yatırımcıların güvenini kazanarak Borsa İstanbul'da rekor bir yükseliş yaşanmasına neden oldu. Ancak, küresel piyasalardaki doların güçlenmesine rağmen Türk Lirası, dolar karşısında 27 TL'nin altında seyretmeye devam etti.

Onedio.com'un haberine göre; 20 Temmuz Perşembe günü Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi, yüzde 1,69 oranında, 110,83 puan artarak 6.682,11 puandan tamamladı ve kapanış rekorunu yeniledi. İşlem hacmi yaklaşık 145 milyar TL olarak gerçekleşti. Günü en yüksek yükselişle tamamlayan sektörler arasında sanayi (XUSIN) endeksi yüzde 1,89 ve bankacılık (XBANK) endeksi yüzde 0,27 oranında artış kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön