28 / 04 / 2024

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı rüzgarı: En çok hangi hisselerden alım yapıyorlar?

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı rüzgarı: En çok hangi hisselerden alım yapıyorlar?

Borsa İstanbul'da yabancıların en çok alım yaptığı hisseler ile yabancı çıkışı yaşanan hisseler belli oldu. İşte ayrıntılar...



Borsa İstanbul’da seçimlerin ardından başlayan ralli geçtiğimiz gün sekteye uğrarken; 25 Mayıs tarihinde 4 bin 404 puana inen BIST 100 Endeksi, Salı günü 6 bin 662 puana kadar yükseldi. Yani endekste, 1 ayda yüzde 50'den fazla artış yaşandı. 

Dünya Gazetesi Ufuk Korcan, bugünkü köşesinde yabancıların en çok alım yaptığı hisseleri kaleme aldı. 

Borsada yaşanan bu sert artıştan sonra gelebilecek satışlar ile ilgili uyarılarda bulunduğunu dile getiren Ufuk Korcan, "Piyasada genel görüş yükseliş trendinin devamı için bu tür düzeltme hareketleri sağlıklı. Merkez Bankası’nın bugün yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı piyasaların ana gündem maddesi" şeklinde konuştu. 

Ufuk Korcan, uzun zamandır hisse senedi piyasasında satıcı konumunda olan yabancı yatırımcıların alıma geçmelerinin rakamlara da yansıdığının altını çizdi. 

Borsa İstanbul da yabancı yatırımcı rüzgarı: En çok hangi hisselerden alım yapıyorlar?

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı rüzgarı: En çok hangi hisselerden alım yapıyorlar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön