26 / 06 / 2024

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı yüzde 40'ı geçti! Ünlü ekonomist hedefi açıkladı!

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı yüzde 40'ı geçti! Ünlü ekonomist hedefi açıkladı!

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı yüzde 40'ı geçerek iki yılın zirvesine ulaşması üzerine ünlü ekonomist Atilla Yeşilada asıl hedefi sosyal medya hesabından açıkladı. İşte ayrıntılar...



Borsa İstanbul’da geçen sene yüzde 27 ile dip sevileri gören yabancı takas oranı yüzde 40’ı aşarak iki yılın zirvesine çıktı. 2013-2020 yılları arasında yüzde 62 ile yüzde 65 arasında zirvede olan borsadaki yabancı takas oranı pandemi ve ekonomik politikaların etkisiyle, 2023 Haziran ayında yüzde 27 seviyesine kadar düşmüştü. Genel seçimlerin ardından yükselmeye başlayan yabancı oranı 2024 yılında 13 Mayıs itibarıyla yüzde 40,03 seviyesine gelerek son iki yılın rekorunu kırdı.

YABANCILARIN ELİNDEKİ TOPLAM HİSSE TUTARLARI 40 MİLYAR TL'Yİ AŞTI!

Yabancıların elindeki toplam hisse tutarları bu verilerle beraber 40 milyar liraya yaklaşmış oldu. Yurt dışında yerleşik kişiler, 3 Mayıs haftasında net 309,1 milyon dolarlık hisse senedi, 761,1 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS), 52,1 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senedi (ŞBS) aldı.

Konuyla ilgili ünlü ekonomist Atilla Yeşilada sosyal medya hesabı X'ten yabancı yatırımcıların payının artmaya devam edeceğini belirterek, hedefinin yüzde 60 olduğunu açıkladı. İşte o açıklama ve takipçilerden gelen yorumlar...

Atilla Yesilada 

''Daha durun, hedefim %60''

Yatırımcılar dikkat! İşte en fazla temettü veren 11 şirket!

2024’ün geri kalanında en yüksek temettü verecek şirketler açıklandı

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön