18 / 05 / 2024

Borsa İstanbul rekorlara ve artışlara doymuyor!

Borsa İstanbul rekorlara ve artışlara doymuyor!

Rekorlara ve artışlara doymayan Borsa İstanbul'dan yeni haberler gelmeye gün be gün devam ediyor. BIST 100 endeksi, güne % 0, 76 artış ile 3. 166, 49 puandan başladığını duyurdu. Piyasa an itibarıy ile kapanışını beklemekte. İşte detaylar…



Hem ABD Merkez Bankası'nın (Fed) hem de aynı şekilde Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu ayki gerçekleşecek olan toplantılarında 75 baz puanlık faiz artırımına gideceği olanağının arttığına işaret eden ünlü analistler, bugün ABD'nin istihdam raporunda mevcut olan verilerin fiyatlamaların şekillenmesi açısından önem arz ettiğini kaydetti.

Piyasa beklentileri ise tarım dışı istihdam artışının yavaş duruma geçeceğine fakat işsizlik oranının yüzde 3, 5'de sabit şekilde kalarak karışık sinyal vereceğine göstermekte.

Dünyaca ünlü analistler aynı zamanda, bugün tüm bunlar ile birlikte ABD'de dayanıklı olan mal siparişleri ve Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) sonuçlarının da takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3. 200 seviyesinin direnç, 3. 050 puanın destek konumunda bulunduğunu kayıtlara geçti.

Borsa İstanbul rekorlara ve artışlara doymuyor!

Editör Notu: Bu haber 2 Eylül 2022 tarihinde saat 16.56'da yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 26 kuruş, euro 18 lira 25 kuruş, altının gramı ise 1.010 lira değerindedir.

Bosch buzdolaplarına CarrefourSA’dan binlerce liralık indirim! Böyle bir fırsat yok! 2 Eylül 2022 fiyat listesi

Doğal gaz ve elektrik krizine karşı kemerler sıkılıyor! Tek tek yasaklar geldi

O kişiler daha ucuz akaryakıt almak için başka ülkeye gidiyorlar! Böyle bir şey görülmedi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön