28 / 04 / 2024

Borsa İstanbul THY ile uçuyor

Borsa İstanbul THY ile uçuyor

Borsada işlem gören şirketlerin değeri 4 trilyon 14 milyar liraya yükselirken borsa 100 endeksi yıl başından buyana yüzde 95 yükseldi. Borsa endeksini en fazla etkileyen hisseler arasında ise iki hisse öne çıktı.



Borsa İstanbul'da işlem gören 504 şirketin piyasa değeri 4 trilyon 14 milyar liraya dolar bazında ise 216 milyar dolara yükseldi. Yıl başından bu yana yüzde 95 yükselen endeks en son 2008 yılı krizinde bu denli hızlı yükselmişti.  Endeksi en çok etkileyen şirketler holdingler olurken THY de endekse etki derecesinde ilk sıraya yerleşti. Milliyet Gazetesi'nden Zeynep Aktaş'ın yaptığı değerlendirmeye göre Borsa İstanbul, TL bazında son 20 yılın en yüksek artışlarından birini yaşıyor. Yılbaşından bu yana endeks görülen yükseliş oranı yüzde 95. E9ndekste bu oranda hızlı çıkış en son 2008 yılı krizi sonrasında yaşanmıştı. Endeksin TL bazında artış oranı enflasyonun üzerinde gerçekleşirken dolar bazında da yüzde 40 oranında yükseliş kaydedildi.  Aktaş'ın yaptığı değerlendirmeye göre; Borsa 100 Endeksi’nin kapsamında yer alan hisseler yılbaşından bu yana dört defa değişti. Endeks kriterini sağlayan hisselerde 1 Ocak, 4 Nisan, 7 Temmuz ve 1 Ekim tarihlerinde farklılaşma oldu. Ancak endekste ağırlığı yüksek olan ana hisselerde herhangi bir değişim olmadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön