20 / 05 / 2024

Borsa İstanbul yükselişle açıldı!

Borsa İstanbul yükselişle açıldı!

Borsa İstanbul'un BIST 100 endeksinin güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından sorgulanıyor. Peki, Borsa İstanbul günü nasıl açtı? İşte detaylar...



Bir önceki gün alıcılı bir seyirle devam eden BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,41 yükselişle 6.368,35 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaparken, gördüğü en yüksek seviyeyi de 6.436,83 puana ulaştırdı. 

Küresel piyasalar, ABD'de beklentilerin üzerinde durgunlaşan enflasyondan sonra pozitif bir seyir izlerken, bugün ülkede açıklanacak JP Morgan, Wells Fargo, Citi Group gibi bankalar ve BlackRock'ın ikinci çeyrek finansal sonuçları yatırımcıların odağında olacak.

Analistler, üretici fiyatlarına dair verilerin ABD'de enflasyonun düştüğüne ilişkin daha çok kanıt sağladığını ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "şahin" politikalarını yakında tamamlanacağına dair beklentileri artırdığını kaydetti.

Borsa İstanbul yükselişle açıldı!

Bugün yurt dışında Avro Bölgesi'nde dış ticaret açığı ve ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin ve yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'nin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.500 ve 6.600 seviyelerinin direnç, 6.300 ve 6.200 puanın destek konumunda olduğunu söyledi.

Öte yandan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından üç halka arza daha onay verildi. SPK Haftalık Bülteni'nde aktarılan bilgilere göre, Kaleseramik, Fuzul Gayrimenkul ve Atakey Patates'in halka arzları onaylandı. Ayrıca, halka açık olan 6 şirketin sermaye artırımı için de izin verildi. 

Bültende bulunan bilgilere göre, Kaleseramik'in 109,4 milyon Türk Lirası tutarındaki sermaye artırımı kapsamında 1 Türk Lirası nominal değerli payları 25 Türk Lirasından halka arz edilecek. 

SPK'dan üç şirketin halka arzına izin: Fuzul Gayrimenkul, Kaleseramik ve Atakey Patates halka arz edilecek!

Artaş Ticaret Merkezi projesindeki 301 adet dükkan satışa çıktı! Yeni proje...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön