27 / 04 / 2024

Borsa İstanbul yükselişle açıldı!

Borsa İstanbul yükselişle açıldı!

Yatırımcıların gündemindeki yerini koruyan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni güne yüzde 0,15 yükseliş göstererek 5.437,14 puandan başladı.



Yatırımcıların gündemindeki yerini koruyan Borsa güne yükselişle başladı. Aktarılan detaylara göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 8,09 puan ve yüzde 0,15 değer kazandı ve 5.437,14 puana yükseldi.

Yine paylaşılan detaylara göre bankacılık endeksi yüzde 0,51 ve holding endeksi yüzde 0,12 yükseldi. Ayrıca verilen detaylara göre, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,15 ile finansal kiralama faktoring en çok kaybettiren de yüzde 0,13 ile ticaret oldu.

Aktarılan detaylara göre, dün düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 0,67 değer kaybetti ve günü 5588,90 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul yükselişle açıldı!

Ayrıca küresel piyasalar, ABD'de enflasyonun Mayıs ayında yavaşlamasından sonra pozitif bir seyir izlerken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar da yatırımcıların odağındaki yerini koruyor.

Yine verilen detaylara göre, dün ABD'de açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda da yüzde 4 artarak beklentilerinin altında kaldı. Böylelikle de yıllık enflasyon, Mart 2021 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, bugün açıklanacak olan para politikası karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powel'ın yapacağı sözle yönlendirmelerin önemine değinerek, buralardan alınacak sinyallerin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının beklendiğini dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön