28 / 04 / 2024

Borsa İstanbul'a yeni bir şirket daha geliyor

Borsa İstanbul'a yeni bir şirket daha geliyor

Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında giderek  daha fazla yatırımcının ilgi gösteremeye başladığı Borsa İstanbul'da halka arzlara da yenileri ekleniyor.



Kendisini çok ortaklı Anadolu sermayesi şirketi olarak tanımylayan Bera Holding, 1989'dan bu yana kağıt, karton, matbaa, ambalaj, makine ve teknoloji; (rulman, vinç, vb.), inşaat ve yapı malzemeleri (beton santrali, prefabrik, PVC, MDF vb.), mermer ve maden; (mermer, kireç, kalsit vb.), gıda ve pazarlama (makarna, un, irmik, bakliyat, bisküvi, su vb.), turizm, petrol ürünleri ve tekstil alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre bünyesinde yaklaşık 5.000 kişiyi istihdam ediyer ve yine paylaşılan bilgilere göre şirketin 2017’den 2021’ e kadar olan faaliyet cirosu son 5 yılda yüzde 155 artış kaydetti.

Bu yıl 30 halka arz gerçekleştirildi

Bu yıl Ağustos ayında halka arz başvurularına bir süre ara verilmiş, son olarak SPK, Alfa Solar'ın halka arzına onay vermişti. 2022 yılında bugüne kadar toplam 30 halka arz gerçekleşirken, bu halka arzların toplam büyüklüğü ise 12,7 milyar TL'nin üzerine çıkmıştı.2022 yılında gerçekleşen en büyük halka arz 1,54 milyar TL ile Kocaer Çelik tarafından yapılırken en son halka arz onayı Ağustos ayında Aztek Teknoloji ve Hidropar şirketlerinde gerçekleşmişti. Son iki yılda ise toplam halka arz olunan şirket sayısı 82'ye ulaştı. Enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden Alfa Solar'ın halka arz başvurusu onay alırken; Europower Enerji ve Sanica Isı da halka arz için girişimlere başladı. (Bloomberg)

Borsada tarihi bir fırsat var ancak yüksek çıkışların coşkusuna kapılmayın'

Altın, konut ve borsada neler olacak?

Borsa İstanbul’da yükseliş potansiyeli!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön