28 / 04 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.



Yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul'da yayınlanmak üzere QNB Finansportföy'ün oluşturduğu QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi, faaliyet gelirlerinin büyük çoğunluğunu yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretim ve dağıtımı veya bu alanda kullanılan teknoloji veya bileşenlerin üretim veya satışından elde eden şirketlerin portföylerinin fiyat ve getiri performansı ile oluşturuldu.

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Söz konusu endeks dahilinde ilk aşamada, payları Borsa İstanbul Yıldız Pazar, Ana Pazar ve Alt Pazar’da işlem gören, enerji üretim kapasitesinin kaynağının asgari yüzde 75'i temiz enerji kaynaklarından oluşan ve faaliyet gelirlerinin asgari yüzde 75'ini temiz enerji faaliyetlerinden elde eden 15 şirket yer aldı.

Bu şirketler, güneş paneli üretimi, jeotermal, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi faaliyet alanlarında olan şirketlerden belirlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön