11 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.



Açıklamada vurgulanan temiz enerji kaynakları ise; fosil yakıtlar hariç çeşitli yöntemlerle enerji üretiminde kullanılabilen atıklar, biyogaz/biyokütle, dalga, güneş, hidrojen, jeotermal, rüzgâr ve su dahil her türlü yenilenebilir enerji kaynakları olarak belirlendi.

Borsada işlem görmeye başlayan endeks kapsamına ilk aşamada payları Borsa İstanbul Yıldız Pazar, Ana Pazar ve Alt Pazar’da işlem gören, enerji üretim kapasitesinin kaynağı asgari yüzde 75 temiz enerji kaynaklarından oluşan ve faaliyet gelirlerinin en az yüzde 75’ini temiz enerji faaliyetlerinden elde eden 15 şirket dahil edildi.

Diğer taraftan, endekste yer alan 15 şirket güneş paneli üretimi, jeotermal, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi faaliyet alanlarından seçildi.

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

“ÖNEMLİ BİR GÖSTERGE OLACAK”

Yeni endeks için Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreninde konuşan QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, hayata geçirdikleri temiz enerji endeksiyle iklim kriziyle mücadelenin stratejik önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi. QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi’nin yatırımcılar için önemli bir gösterge olacağını savunan Tan, finans sektörüne de destek çağrısı yaptı

Borsadaki yeni endeksinin faaliyet gelirlerinin büyük çoğunluğunu yenilenebilir enerji kaynaklarından elde eden şirketlerin portföylerinin fiyat ve getiri performansı ile oluşturulduğu belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön