16 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da seçim dalgası! Hangi hisseler öne çıkıyor? Hangi hisseler geriledi? 

Borsa İstanbul'da seçim dalgası! Hangi hisseler öne çıkıyor? Hangi hisseler geriledi? 

Seçim sürecindeki hareketlilik özellikle borsada da büyük dalgalanmalar getirdi. Peki hangi hisseler öne çıkıyor? Hangi hisseler geriledi? İşte borsadaki son durum...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, söz konusu 'Seçim dalgasında sörf yapan hisseler' başlıklı yazısında, bankacılık hisselerinin dışında yine iktidar değişiminden olumlu etkilenmesi öngörülen hisselerde alımların arttığını dile getirdi. 

"İş Bankası C hisseleri seçim öncesinde hafta yüzde 31 ile en çok yükselen hisse senedi oldu" ifadelerini kullanan Ufuk korcan, bunu yüzde 29.80 ile Garanti Bankası'nın ve yüzde 27.94 ile Koç Holding'in izlediğini aktardı. 

Borsa İstanbul da seçim dalgası! Hangi hisseler öne çıkıyor? Hangi hisseler geriledi? 

Fakat seçim sonuçlarından sonra söz konusu hisselerde görünümün tersine döndüğünü belirten Korcan, yazısında, "Çünkü alıma neden olan beklenti gerçekleşmemişti. Seçimlerin ardından haftanın ilk iki işlem gününde Anadolu Efes yüzde 18.93’lük kayıpla en fazla değer kaybeden hisse olarak dikkat çekti" açıklamasını yaptı. 

Önceki haftanın yükseliş gösteren hisseleri İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Koç Holding, Coca Cola İçecek, BİM en çok düşen hisseler şeklinde açıklandı. 

Borsa İstanbul da seçim dalgası! Hangi hisseler öne çıkıyor? Hangi hisseler geriledi? 

Ufuk Korcan, yazısında "Piyasalarda cumhurbaşkanlığı seçimini de yine Cumhur İttifakı’nın kazanacağına dair beklenti güçlenmiş durumda. Tersi bir sonuç piyasalar tarafından ‘sürpriz’ olarak algılanacak" ifadelerine yer verdi ve mevcut iktidarın devam etmesi durumunda olumlu etkilenecek şirket hisselerinde alımların arttığına dikkat çekti. 

"A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Baki Atılal’a göre, iktidar değişmezse BIST 100 Endeksi için yılsonu hedefi 5.750 pu­an seviyesi. Endeks ile ilgili yılsonuna ilişkin farklı rakamlar da telaffuz ediliyor olsa da uzmanlar hisse seçiminin öne çıkacağı bir döneme girildiği konusunda hemfikir" değerlendirmesini paylaşan Korcan, havacılık, otomotiv ve holding hisselerinin öne çıkabileceğinin de ifade edildiğini yazdı. 

Ufuk Korcan "Para piyasalarına yönelik yapılan her yeni düzenlemenin banka karlarını aşağıya çektiği ifade ediliyor" değerlendirmesinde bulundu ve mali yapısı güçlü hisselerden oluşan bir portföyün değerinin dalgalanmalarla değişim gösterse de orta ve uzun vadede ederine erişeceğinin vurgulandığını aktardı.

Söz konusu yazısında "Seçimlere 4 bin 795 puandan giren BIST 100 Endeksi, Salı günü 4 bin 406 puana kadar geriledi. Bu seviyeden gelen tepli alımlarıyla endeks haftalık grafikte 4 bin 431 – 4 bin 491 puan bandının üzerinde kalmayı başarıyor. Bu teknik açıdan olumlu" ifadelerine yer veren  Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, fakat bu noktadan gelen tepki alımlarının endeksi tehlike bölgeden bir türlü istenilen oranda uzaklaştıramamasının da riskin devam ettiğine ilişkin teknik bir sinyal olduğunu vurguladı. 

Borsa İstanbul da seçim dalgası! Hangi hisseler öne çıkıyor? Hangi hisseler geriledi? 

Değerlendirmesinde "Bu sebeple hala 4 bin 431 – 4 bin 491 puan bandının altının görülme riskinin sürdüğü söylenebilir. Böyle bir senaryoda ise 3 bin 719 – 3 bin 868 puan seviyelerinin görülme riski ortaya çıkacak" ifadelerini kullanan Ufuk Korcan, paritenin bunun yanında 2 Ocak 2023 tarihinde başlattığı düşüş trendinin de baskısında olduğunu aktararak, belirli bir rahatlamanın bu trendin kırılmasıyla alınabileceğine vurgu yaptı. 

Borsa haftanın 4. gününe yükselişle başladı!

Altının kilogram fiyatı yükseldi! 1 kg altın 1 milyon 372 bin TL oldu!

THY'den öğrencilere yüzde 50 indirimli bilet kampanyası!

Konut kredisi faizleri fırladı! 100 metrekarelik evin fiyatı 3.3 milyon TL oldu! Faiz ve taksitler nasıl hesaplanıyor? 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön