02 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da Taş Toprak endeksi yüzde 5,84, Gayrimenkul endeksi yüzde 3,84 değer kaybetti: Kentsel dönüşüm tepkisi!

Borsa İstanbul'da Taş Toprak endeksi yüzde 5,84, Gayrimenkul endeksi yüzde 3,84 değer kaybetti: Kentsel dönüşüm tepkisi!

31 Mart seçimleri sonrasında, ilk işlem gününde yön arayışında olan Borsa İstanbul'da gayrimenkul hisselerinde yaşanan negatif tepkiler dikkatleri çekti. İşte borsadaki son durum... 



Yerel seçimlerin sonuçlanmasının ardından para piyasalarından farklı tepkiler geldi. Borsa İstanbul’da özellikle kentsel dönüşüme umut bağlayan inşaat sektörüne ilişken endekslerde yaşanan gerilemeler dikkatleri çekti. 

Deprem riski yüksek şehirlerin başında yer alan İstanbul’da Cumhur İttifakı Adayı Murat Kurum 650 bin konut dönüştürmeyi ve 100 bin kiralanabilir sosyal konut inşa etmeyi vadetmişti. Rakibi, Ekrem İmamoğlu'nun ise geçtiğimiz 5 senede 100 bin konutluk kentsel dönüşümün sadece yüzde 5’ini yapabildiği gündeme geldi. 

Ekrem İmamoğlu’nun yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından güvenli konut stokuna ilişkin beklentiler iyice zayıfladı. 

Borsa İstanbul da Taş Toprak endeksi yüzde 5,84, Gayrimenkul endeksi yüzde 3,84 değer kaybetti: Kentsel dönüşüm tepkisi!

Yeni Şafak'tan Akın Ali Polat'ın haberine göre; kentsel dönüşüm ve İstanbul’u her alanda depreme dayanıklı hale getirilmesi konusunda zayıf kaldığı sık sık gündeme getirilen Ekrem İmamoğlu'nun yeniden İBB Başkanı olması, Borsa yatırımcısının inşaat sektörüyle ilgili şirketlerin hisselerini elden çıkarmasına sebep oldu. 

Borsa İstanbul’da Taş Toprak endeksi yüzde 5,84, Gayrimenkul endeksi yüzde 3,84, Maden endeksiyse yüzde 4,35 değer kaybederek güne başladı. İlgili endeksler, yerel seçim sonuçlarına negatif tepki vermiş oldu. 

Borsa İstanbul da Taş Toprak endeksi yüzde 5,84, Gayrimenkul endeksi yüzde 3,84 değer kaybetti: Kentsel dönüşüm tepkisi!

Seçimin ardından ilk işlem gününde yoğun satış baskısı yaşanan alanlardan birinin de çimento hisseleri olduğu belirlendi. Borsada işlem gören pek çok çimento firmasının hisse değeri taban işlem değerine yaklaştı. Açılışta yön tayini olarak kararsız kalan gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) hisseleri de söz konusu gerilemeden etkilendi. 

En çok değer kaybı yaşanan sektör çimento şirketlerinin kote olduğu Taş Toprak Endeksi oldu.

Odatv’nin haberine göre Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği eski Bakan Murat Kurum’un kaybetmesi borsadaki bazı sektörlerde olumsuz etkilere neden oldu. Murat Kurum, büyük depreme karşı ‘Kentsel dönüşüm’ projesini hızlı bir şekilde hayata geçirmeyi planlıyordu. Bu da inşaat ve çimento şirketleri için yeni bir dönem şeklinde ifade ediliyordu. Murat Kurum’un, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybetmesinin ardından borsada da bunun etkileri yaşanmaya başlandı. Bu kapsamda, Emlak Konut GYO olmak üzere tüm çimento ve GYO şirketi hisseleri dün günü düşüşle açtı. 

Gram altın 50 TL düştü! Altın almak isteyenler kuyumculara akın etti! 2 Nisan 2024 altın fiyatları

Seçimler tamam, şimdi yeni vergi ve zamlar kapıda: Gayrimenkule de yeni vergi gelebilir!

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine müjde! Milyonların gözü burada! İkramiyeler bugün hesaplara  yatıyor 

Özel bankalar emekli promosyon 2024! Emekliler dikkat: Emekli promosyon 2024 en yüksek hangi banka?


 


Geri Dön