15 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da turizm rüzgarı: İkinci yarıda öne çıkacak bu hisselere dikkat! Uzmanlar tek tek sıraladı!

Borsa İstanbul'da turizm rüzgarı: İkinci yarıda öne çıkacak bu hisselere dikkat! Uzmanlar tek tek sıraladı!

Borsaya senenin ikinci yarısında turizmin imza atacağı öngörülüyor. Peki hangi hisseler öne çıkacak? İşte uzman isimlerin merakla beklenen açıklamaları...



Hürriyet Gazetesi'nden Gamze Şener'in haberine göre; İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Gayde, borsanın 2023'te zayıf performans gösterdiğinin altını çizi ve "14 Haziran itibarıyla BIST100 TL bazında 2022 yılında gördüğü zirveye oldukça yakın işlem görse de dolar bazında yaklaşık yüzde 25 geriledi. 2023 yılının geri kalanında güçlü geçmesi beklenen turizm sezonu ve havacılık Trafik verilerinin 2022 yılına kıyasla daha yüksek seyretmesi nedeniyle havacılık sektörünün ön plana çıkacağını düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Kredi kartı harcamalarındaki artış ve enflasyon etkisiyle perakende sektöründe ikinci çeyrek bilançolarının olumlu gelebileceğine vurgu yapan Hüseyin Gayde, konuya ilişkin açıklamasında "Ortodoks para politikalarına dönülmesi ve sürekliliğinin sağlanması halinde yabancı yatırımcının Türkiye’ye olan ilgisi artarsa, bankacılık, holding ve sigorta sektörü hisselerinde kazanımlar oluşabilir" şeklinde konuştu. 

Borsa İstanbul da turizm rüzgarı: İkinci yarıda öne çıkacak bu hisselere dikkat! Uzmanlar tek tek sıraladı!

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş ise 2023 yılının ikinci yarısına ilişkin piyasa beklentileri ile ilgili "22 Haziran’da Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde bankacılık sektöründeki yükseliş hareketi ön plana çıkarken şirketlerde 2. çeyrek bilançolarının da fiyatlara dahil olmaya başlamasıyla ulaştırma ve sanayi şirketlerinde Hisse bazlı yükselişlerin ön plana çıktığı kanaatindeyiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Ceyhun Yavaş, Merkez Bankası’ndan gelecek faiz hamlesinin piyasaları tatmin etmesi durumunda bankacılık, gıda perakendeciliği ve holding hisselerinde yükselişlerin momentum kazanabileceğine dikkat çekti. 

Borsa İstanbul'da turizm rüzgarı: İkinci yarıda öne çıkacak bu hisselere dikkat! Uzmanlar tek tek sıraladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön