16 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı geçen hafta 4,64 milyondan 4,56 milyona düştü! 

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı geçen hafta 4,64 milyondan 4,56 milyona düştü! 

Borsa İstanbul'un son durumu sık sık yatırımcılar arasında merak konusu oluyor. Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısının, geçen hafta 4,64 milyondan 4,56 milyona düştüğü belirtildi. İşte ayrıntılar...



Bloomberg HT'nin aktardığına göre; Mehmet Şimşek'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kabinede beklendiği gibi Hazine ve Maliye Bakanı şeklinde görevde bulunacak. 

Şimdi dikkatler piyasalarda kur, Borsa, tahvil ve risk primi gibi dikkat çeken göstergelerin seyrinin ne olacağına odaklandı. 

OMG Capital Advisors Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gülkan, konu ile ilgili açıklamasında Mehmet Şimşek’in gelmesiyle beraber verilen mesajın, “Yeni ekonomi politikası” denilen kurgudan artık büyük ölçüde vazgeçilmesi olduğunu belirtti. Murat Gülkan, Türkiye’nin dış borç risk priminde, borçlanma maliyetlerinde ve genel olarak piyasaya erişiminde bir iyileşme beklenebileceğine, Mehmet Şimşek’in gelmesiyle yabancı yatırımcı katılımının artacağına dikkat çekti. 

Borsa İstanbul da yatırımcı sayısı geçen hafta 4,64 milyondan 4,56 milyona düştü! 

Eski IMF Ekonomisti - Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Burcu Aydın Özüdoğru da konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Şimşek isminin getirdiği kredibilite ile beraber ilk başta eurobondlar konusunda pozitif bir etki olacağını düşünüyorum" dedi ve bu etkinin, giriş çıkışların kolay olduğu enstrümanlarda olacacağını vurguladı. 

Altın fiyatları ne olacak? Fed'in faiz kararsızlığı altını frenliyor! Altın yükselir mi, düşer mi?

2023 Aile Destek Ödemesi yeni ay ödemeleri hesaplara yattı mı? 1250 TL'ye okkalı zam gelecek mi?

Sosyal desteklere Temmuz 2023 zammı var mı? 65 yaş maaşı, evde bakım, engelli maaşı kaç TL olacak? Aylığınıza bakın!

The Economist’ten dolar ve faiz tahmini! 1 dolar 30 TL mi olacak? Bugün dolar ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön