Ekonomi

Borsa İstanbul’da yeni karar! Sadece iki hissede uygulanacak

Borsa İstanbul’da 14 Eylül 2022’de başlayan açığa satışta yukarı adım kuralında yeni bir karar verildi. İkinci bir duyuruya kadar açığa satış şeklindeki işlemlerde yukarı adım kuralı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası payları için geçerli olmuş olacak.Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bir açıklama yayımladı

Borsa İstanbul AŞ, açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının, bugün itibarıyla sadece İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ payları için geçerli olacağını duyurdu.

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bir açıklama yayımladı. Borsa İstanbul’un yapmış olduğu açıklamasında, mevcut durumda BIST 50 Endeksi’nde yer alan paylar için açığa satış yapılabildiği hatırlatıldı.

Bu kapsam bütününde 14 Eylül-4 Ekim zaman diliminde söz konusu paylar için yukarı adım kuralının uygulandığı duyurulan açıklamada, "Bugünden itibaren yukarı adım kuralı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (ISGYO) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB) payları dışında uygulanmayacaktır. Açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının kanıtlayan iki payda 2. bir duyuruya kadar uygulanmaya devam edilmesine karar verilmiştir" şeklinde konuşuldu.

BORSA İSTANBUL GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul'da bugün açılışta BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre de 30,04 puan ve yüzde 0,87 değer kazanırken 3.488,07 puana çıktı.

FAZLA KAZANDIRAN ENDEKS İLETİŞİM OLDU

Bankacılık endeksi yüzde 1,04 ve holding endeksleri ise yüzde 0,58 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıransa yüzde 1,26'yla iletişim, tek kaybettirense yüzde 0,01'lik sınırlı düşüş ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olmuş oldu.

DÜN 3.458,03 PUANDAN TAMAMLADI

BIST 100 endeksi, dün yükseliş eğilimindeyken hareket etmesi sonrasında günü yüzde 1,94 değer kazancı ile 3.458,03 puandan bitirdi.

Analistler ise yatırımcıların enflasyon ve resesyon riski arasında da gidip gelen fiyatlamalarının piyasalarda dalgalanmalara sebep olduğunu bildirerek, para politikaları ve ekonomik aktivite belirsizlikleri sebebi ile oynaklığın sürebileceğini ifade etti.

Yurt içinde ise üçüncü çeyrek şirket bilançoları öncesi yükseliş eğiliminin hali hazırda devam edebileceğini aktaran analistler, bugünün veri gündeminde de dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi ve ABD'de ADP özel sektör istihdamının öne çıktığını duyurdu.