10 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da yeni rekor: 6.290,34 puanla tüm zamanların en yükseğine ulaştı!

Borsa İstanbul'da yeni rekor: 6.290,34 puanla tüm zamanların en yükseğine ulaştı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.290,34 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte ayrıntılar...



Bankacılık endeksinin yüzde 0,91, holding endeksinin de yüzde 1,36 değer kazandığı açıklandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 5,34 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı, tek gerileyen ise yüzde 0,55 ile ulaştırma olarak belirlendi. 

Analistler, küresel pay piyasalarında, enflasyon ve resesyon endişeleriyle karışık bir seyir izlendiğine dikkat çekerek,  bu hafta açıklanacak ABD enflasyon verilerinin yatırımcıların dikkatinde yer aldığının altını çizdi. 

ABD'de bu hafta başlayacak olan bilanço sezonunun hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırabileceğine vurgu yapan analistler, özellikle cuma günü açıklanacak banka bilançolarının yakından izleneceğini aktardı. 

Analistler, öğleden sonra ABD'de mayıs ayı toptan eşya stokları verilerinin izleneceğini dile getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.300 ve 6.400 seviyelerinin direnç, 6.100 ve 6.000 puanın destek konumunda olduğuna dikkat çekti. 

Borsa İstanbul da yeni rekor: 6.290,34 puanla tüm zamanların en yükseğine ulaştı!

Borsa İstanbul'da yeni rekor: 6.290,34 puanla tüm zamanların en yükseğine ulaştı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön