05 / 05 / 2024

Borsa İstanbul’da yeni rekor kırıldı! BIST 100 endeksi rekorlara doymuyor

Borsa İstanbul’da yeni rekor kırıldı! BIST 100 endeksi rekorlara doymuyor

Borsa İstanbul’da rekor seviye yeniden görüldü. BIST 100 ENDEKSİ % 0,53 artış gösterinde güne rekor seviyeden başladığını bildirdi. İşte detaylar…



BIST 100 endeksi, dün de gün içinde %  2, 5'in üzerinde değer kaybedip 2. 773 puana kadar gerilemiş olsa da bu seviyeden gelen alımlar ile yükselişe geçti ve günü % 1, 96 artış ile 2. 913, 30 puandan tamamlayarak kapanış rekoru kırmış oldu.

Analistler ise bu süreçte konu ile alakalı çeşitli öngörülerde ve analizlerde bulunuyorlar.  ABD'de beklentilerden iyi gelen şirket karlılıkları ve aynı zamanda Çin'in ekonomiyi destekleyici adımlarını güçlendirebileceği ile ilgili haber akışı ile küresel pay piyasalarının pozitif seyrettiğini ifade etti.

Bugün yatırımcıların odağında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gerçekleşmiş olan son toplantısı ile ilgili tutanaklarının bulunduğunu duyuran analistler, veri gündeminde ise Avro Bölgesi'nde ikinci çeyrek büyüme ve ABD'de perakende satışların öne çıktığını duyurdu.

Yine aynı şekilde açıklamalarda bulunan analistler, bilanço sezonu kapsamında sektör ve hisse bazlı şekilde ayrışmaların da devam edebileceğine işaret ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2. 950 ve 3. 000 seviyelerinin direnç, 2. 880 puanın destek konumunda bulunduğunu kayıtlara geçti.

Borsa İstanbul’da yeni rekor kırıldı! BIST 100 endeksi rekorlara doymuyor

EDİTÖR NOTU: Bu haber 17 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.29'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,06 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1037 Türk Lirası değerinde.

Piyasa Kahini altın uzmanı İslam Memiş rotasını otomobil sektörüne çevirdi! Araba almayın dedi

EYT’nin son formülleri ortaya çıktı! Peki kimler EYT’li olacak? İşte adım adım EYT maddeleri

Konut satış rakamları dibi görmüştü! KONUTDER Başkanı Altan Elmas tek tek açıkladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön