20 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da yükseliş hızlandı: 1 ayın zirvesine ulaştı!

Borsa İstanbul'da yükseliş hızlandı: 1 ayın zirvesine ulaştı!

Seçimin sonuçlanması ve yeni hükümete ilişkin öngörüler borsadaki yükselişin hızlanmasına sebep oldu. İşte ayrıntılar...



Cumhur İttifakı'nın kazandığı seçimden sonra belirsizliğin sona ermesiyle beraber Borsa İstanbul'da başlayan artış dün de sürdü. Haftanın ilk işlem gününde yüzde 4.1 artarak 4.768 puana çıkan borsada, endeks dün de yüzde 4 civarında yükseldi ve gün içinde 4.955 ile bir ayın zirvesine ulaştı.

Borsa İstanbul'da yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar değerlenen hisseleri, değer kaybeden endeksleri sık sık araştırıyor. 

Özellikle Mehmet Şimşek'in kabinede görev alacağı ile ilgili güç kazanan beklentilerin ardından banka hisselerinde resmen uçuş yaşandı. Bankacılık endeksinde yaşanan artış gün içinde yüzde 9'u aştı. 

En çok kazandıran hisseler listesinde de Garanti, Yapı Kredi, Akbank, TSKB, İş Bankası, Şekerbank ve Vakıfbank ilk sıralara yerleşti. 

Borsa İstanbul da yükseliş hızlandı: 1 ayın zirvesine ulaştı!

Borsa İstanbul'da yükseliş hızlandı: 1 ayın zirvesine ulaştı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön