Borsa yatırımcıları, temettü yatırımlarında nelere dikkat etmeli?
İstikrarlı temettü ödemeleri yapabilen şirketler, yatırımcılar için daha cazip hale gelmektedir. Peki, Borsa yatırımcıları, temettü yatırımlarında nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...
İstikrarlı temettü ödemeleri yapabilen şirketler, yatırımcılar için daha cazip hale geliyor. Bu şirketler genellikle uzun vadeli büyüme potansiyeline sahip olup, düzenli nakit akışı ve sağlam mali yapıları ile öne çıkıyor.
Finans dünyasında temettü, hisse senedi yatırımcıları için önemli bir konsept olarak dikkat çekiyor. Bir şirketin kârının bir bölümünü hisse senedi sahiplerine dağıttığı temettü yatırımları, birçok yatırımcı tarafından merak ediliyor.
Sosyal medya uygulaması X'ten Onur Demir isimli kullanıcı bir takipçisinin "Fon işletmiyorsanız bu kadar hisse lüzumsuz" ifadeleri üzerine Temettü portföyüne ilişkin dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
Takipcisinin "Fon işletmiyorsanız bu kadar hisse lüzumsuz. 4. 5. hisseden sonra zaten portföy getirisinin endeksten farklı olmadığına dair akademik çalışmalar bile var. Kaldı ki hepsi endeks kağıdı zaten için de bir tane bile potansiyeli olan küçük ya da fark yaratacak bir hisse yok. Gereksiz." ifadeleri üzerine Onur Demir şunları yazdı:
"Temettü portföyü ideali 10-20 hisse arasıdır vade uzundur , bu uzun vade de 5 şirketli bir temettü portföyü sizi üzebilir , burada amaç bileşik getiridir , 5 şirketli bir temettü portföyünde 2’sinde işler kötü gitse portföy etkilenir , kısa vade 5 büyüme şirketiyle köşeyi dönmek istiyorsanız birçok şirket var buyurun seçin hepsini , bende 17 şirket var fakat aslında burada 11-12 sektörden şirket var , ben bu portföye 11-12 şirketli bir portföy olarak bakıyorum , otomotivler 4 adet çünkü hepsi kaliteli şirketler , biri ihracatçı , biri iç pazar , biri traktör diğeri üretici değil satıcı , hepsi dönemine göre portföyü koruyabilir ve hepsinde tek hisseye denk gelen sermaye bölünmüş , maliyet baskısı olur #DOAS ön plana çıkar çünkü satıcıdır , iç pazar kötü olur #FROTO ön plana çıkar , 4’ünü tek hisse olarak düşünüyorum yani , diğerleri de hemen hemen o mantıkla kurulmuş , bu portföye büyümez diyorsunuz , #AKSA #AKCNS #ALARK #TUPRS bu şirketlere çöp diyorsunuz sizi ihlas grubuna alabiliriz"
Demir'in paylaşımına ise şu yorumlar geldi:
Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!