05 / 05 / 2024

Borsa yeni güne düşüşle başladı!

Borsa yeni güne düşüşle başladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,35 azalışla 4.546,13 puandan başladı.



Borsa yeni güne düşüşle başladı. Aktarılan son dakika detaylarına açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 15,81 puan ve yüzde 0,35 değer kaybetti ve 4.546,13 puana geriledi.

Yine verilen detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 0,39 ve holding endeksi ise yüzde 0,24 azalış gösterdi. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,74 ile elektrik, en çok kaybettiren ise yüzde 2,29 ile ticaret oldu.

Borsa yeni güne düşüşle başladı!

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 3,66 değer kazandı ve günü 4.561,94 puandan kapattı.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de süren borç krizi ve para politikasına ilişkin belirsizliklerle temkinli bir seyir izlendiğini kaydederek, ülke ekonomisine ilişkin gelişmelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, temerrüde yol açabilecek olan 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmış bulunulan ABD'de, söz konusu limite ilişkin açmaz devam ederken, Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu kapsamda Kongre liderleriyle bugün bir araya geleceğini açıkladı.

Yine paylaşılan detaylara göre, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ve ABD'de borç krizine ilişkin haber akışının takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.600 ve 4.700 seviyelerinin direnç, 4.500 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön