19 / 05 / 2024

Borsa yeni güne düşüşle başladı!

Borsa yeni güne düşüşle başladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,35 azalışla 4.546,13 puandan başladı.



SEÇİM ÖNCESİ DALGALI SEYİR VAR

Yine verilen detaylara göre, yatırımcılar tarafından son gelişmelerin merak edildiği ve araştırıldığı Borsa İstanbul’da seçim öncesi dalgalı bir seyir hakim.

Aktarılan bilgilere göre, yabancı yatırımcı oranının da rekor düşük seviyelere gerilediği açıklanırken, uzmanlar da konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Borsa yeni güne düşüşle başladı!

Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda özellikle 2018 yılından bu yana geçen 5 sene içerisinde sürekli satış tarafındaki yabancı yatırımcıların Türk hisselerine ilgisinin azalmasını, ekonomi politikalarındaki değişiklik ve ‘yatırım yapılabilir’ notun kaybedilmesinden kaynaklandığını belirtiyor.

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberine göre yatırımcıların gündeminde yer alan Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranının tarihi düşük seviyelere gerilediği de kaydedildi.

Yatırımcılar dikkat! Borsa günü nasıl tamamladı?

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön