03 / 05 / 2024

Borsada bankacılık rüzgarı bitti mi, bu sene BIST’te hangi sektörler ön plana çıkacak?

Borsada bankacılık rüzgarı bitti mi, bu sene BIST’te hangi sektörler ön plana çıkacak?

Bugünlerde borsadan pek iyi haberler gelmiyor. Ancak şunu unutmamak gerek ki, hiç bir yatırım aracı sürekli kazandırmaz. İşte bu nedenle hem “Rüzgar tersine döndü!” düşüncesiyle borsadan adeta arkasına bakmadan kaçan hem de yeni girecek olan on binlerce yatırımcıya çok önemli bir tavsiye geldi.



Geçtiğimiz sene yaşanan küresel ekonomik olumsuz koşullar nedeniyle dünyanın en büyük borsalar önemli kan kayıpları yaşarken, Borsa İstanbul bundan ayrışmış ve yatırımcısına enflasyonun üzerinde getiri sağlayan yegane yatırım aracı olmuştu.

Borsada bankacılık rüzgarı bitti mi, bu sene BIST’te hangi sektörler ön plana çıkacak?

İşte bunu gören yüzbinlerce yeni yatırımcı daha sene başında borsaya girmek için otobüsler kiralayıp yatırım şirketleri ve aracı kurumların kapılarına dayanırken, maalesef pek çoğu yılbaşından bu yana umduğunu bulamadı.

Peki borsada bu sene için neler öngörülüyor, özellikle küçük yatırımcı nasıl davranmalı?

Ekonomi gazetesinden Barış Erkaya, işte bu sorunun yanıtını veren bir yazı kaleme aldı. Erkaya, 5.700 seviyelerinden yola çıkıldığında bu sene enflasyonla paralel büyüklükte bir getiri beklenen BİST için bu getiri potansiyelinin son düşüşle neredeyse yüzde 60’ları aştığını hatırlattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön