28 / 08 / 2024

Borsada bankacılık rüzgarı bitti mi, bu sene BIST’te hangi sektörler ön plana çıkacak?

Borsada bankacılık rüzgarı bitti mi, bu sene BIST’te hangi sektörler ön plana çıkacak?

Bugünlerde borsadan pek iyi haberler gelmiyor. Ancak şunu unutmamak gerek ki, hiç bir yatırım aracı sürekli kazandırmaz. İşte bu nedenle hem “Rüzgar tersine döndü!” düşüncesiyle borsadan adeta arkasına bakmadan kaçan hem de yeni girecek olan on binlerce yatırımcıya çok önemli bir tavsiye geldi.



BANKA HİSSELERİ 2023’TE KAZANDIRIR MI?

Yazısında, dalgalanmalarda al-sattan uzak durmaları çağrısı yaptığı bireysel yatırımcıların önünde son bir hamle fırsatı daha bulunduğunu savunan Erkaya, bunun da 2022 yıl sonu bilançoları olduğunu vurguladı.

 

Bankaların peş peşe söz konusu döneme ait finansal sonuçlarını açıklamaya başladığını hatırlatan Erkaya, bankalar tarafından çok sağlam bilançolar açıklanmasına rağmen, yine en çok düşen kağıtların bankacılık sektöründe olmasının hiç de şaşırtıcı olmadığını vurguladı.

Erkaya, bunun nedeninin ise, “Borsada beklentiler alınır, gerçekleşmeler satılır” sözünde yattığını dile getirdi.

Bankacılık sektörünün rekor karlılıklarının bu yılın ilk çeyreğinde de devam etmesi halinde beklentinin daha tamamlanmadığını söyleyen Erkaya, ancak bu olasılıkla ilgili, bankaların kendi beklentilerinin bile parlak olmadığını vurgulayarak, “Beklenti gerçekleşmiş ve daha önce satın alınmış olan yüksek banka karları artık satışa konu olacak bir bilgiye dönüşmüş durumda” ifadesini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön