21 / 05 / 2024

Borsada bankacılık rüzgarı bitti mi, bu sene BIST’te hangi sektörler ön plana çıkacak?

Borsada bankacılık rüzgarı bitti mi, bu sene BIST’te hangi sektörler ön plana çıkacak?

Bugünlerde borsadan pek iyi haberler gelmiyor. Ancak şunu unutmamak gerek ki, hiç bir yatırım aracı sürekli kazandırmaz. İşte bu nedenle hem “Rüzgar tersine döndü!” düşüncesiyle borsadan adeta arkasına bakmadan kaçan hem de yeni girecek olan on binlerce yatırımcıya çok önemli bir tavsiye geldi.



DÜŞÜŞLER KOLAY ELE GEÇMEYECEK FIRSAT!

Erkaya yazısında, geçtiğimiz senenin son çeyreğinde yüksek kârlılığa devam eden ve bu yıl da bunu sürdürme potansiyeli taşıyan şirketlerin hisselerinde yaşanan düşüşlerin kolay ele geçmeyecek fırsatlar yaratmış olabileceği öngörüsünde bulundu.

 Borsada bankacılık rüzgarı bitti mi, bu sene BIST’te hangi sektörler ön plana çıkacak?

Analistlerin, borsada koşulacak etabın uzun ve engelli bir maraton olacağını, dolayısıyla yatırımların daha uzun vadeli olması gerektiği uyarılarının yapıldığını hatırlatan Erkaya, yatırımcı için cazip sektörler hakkında da şu yorumu yaptı:

“Hem geçen senenin son çeyrek bilanço beklentilerine hem 2021 sonu hem de 2022’nin 3. çeyrek kıyaslamalarında enerji  şirketlerinin yine yüksek kar artışları sağlaması beklentisi hakim. Bunun dışında Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları’nın (GYO) yapılacak yeni portföy değerlemeleriyle yine ciddi kar artışları yaratabileceği düşünülmekte. Diğer yandan zincir marketler ve çimento şirketlerinde de beklenti halen yüksek. Yatırımcılara önerilen; geçmiş senenin karlılıklarını 2023’te de sürdürmesi beklenen, değerleme rasyoları da ucuzlayan sektör ve hisselerde uzun vadeli alımlar yapıp günlük sert dalgalanmalara göre karar vermekten uzun durmaları.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön