27 / 04 / 2024

'Borsada battık' diyenlere Mert Başaran'dan cevap! Demek ki hisse yanlış seviyoruz! 

'Borsada battık' diyenlere Mert Başaran'dan cevap! Demek ki hisse yanlış seviyoruz! 

Ekonomist Mert Başaran, sosyal medya hesabı X'ten, borsada battık diyen yatırımcılara seslenerek ''demek ki hisse yanlış seviyoruz!'' diyerek yanıt verdi ve açıkladı. İşte o açıklama...



Borsada kimi yatırımcı kazanmaya kimileri ise kaybetmeye devam ediyor. Kaybeden yatırımcılara seslenen Ekonomist Mert Başaran battık biz diyenler için''demek ki hisse yanlış seviyoruz!'' diyerek yapılan hatalardan bahsetti. Başaran'ın sosyal medya hesbaı X'ten yaptığı paylkaşıma ise onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Mert Başaran @MertBasaran_inv
''Kimse kusura bakmasın ama dost acı söyler,borsa bu kadar düştü battık bittik diyoruz ama demek ki hisse yanlış seviyoruz!  Koc istirak fonu %66 artıda bu düşüşe rağmen dolar %55 artmış aynı dönemde!
Bu düşüşe rağmen dolardan fazla artmış! İyi fonlara odaklan,kendin hisse secme.''


Borsa Sporcusu @Borsa_Sporcusu ''mert bey %66 iyi bir getiri mi? hiç yoktan iyidirle kıyaslıyorsak haklısınız iyidir ama son 4 yılda enflasyonist bir dönemde borsada yıllık %200'den aşağı getiri olan parasını korumaktan başka bir şey yapmamış demektir.''

BURAK DEMIRBILEK @bdmr91 ''Borsaya söylenenler sonradan halka arzlara olmadık şirketlere kısa yoldan para kazanmak için gelen insanlar kimse kusura bakmasın borsayı kötülemesinler sizler kısa yoldan kolay kazanmak için geldiniz olmadık şirketlere yatırdınız sonra diyorlar endeks bu kadar düştü ama benim hisse çok daha fazla düştü ee senin hissen borsa çıkarken de borsanın kaç katı yükseliyordu o zaman ses çıkmıyordu yada bedelsiz verince hisse tavan tavan gitmesi çok normal ama bedelsiz iptal edilince taban taban gitmesi anormal mi oluyor? Borsaya söylenmeyin öncelikle kendinize yatırım yapın profesyonellere fonlara başvurun borsaya değil borsaya bakış açınıza söylenin, doğru mantıkla yaklaşılınca en iyi yatırım yeri borsadır tek bir yere yatırım yapmayın ülke vs çeşitlendirin kendi paranızla işlem yapın borsayı kötüleyip durmayın'' dedi. 

Legend53 @Legend532 ''Burada çok uzatmiyim netice itibari ile fikirlerinizde ısrar edin! Ve geçmise baktiğinizda yazdiğiniz bir hikayeniz olsun! Çevremdekiler 2015-2020 parlak çalişma sonucu "keşke" dediler! (2015 de de deli diyorlardi!) Hatta birçoğu 0.0000001 Centi biz verelim uğraşma diyorlardı!

Legend53@Legend532 ''Sizi yeteneklerinizi beyninizi o haşlamalarin* alt etmesine izin vermemiş olursunuz! Birçok insan maalesef kolayı seçip pes ediyor! Bu hikayem umarım size ilham olur. Sabriniz için teşekkürler.
*Haşlama: Rize'de hafif insanlara halk arasinda söylenen bir deyim:)''

Avador Filmindeki Ağaç @AgacAvador ''Abi koc iştirakleri düşük faiz ortamının hisseleri, şu an yüksek faiz ortamındayız. Otomotiv ağırlıklı bir gruptan bahsediyorsun farkındasın değil mi?'' dedi.

 

 

Borsa İstanbul'da hesap açan altın ve dolar yatırımcısı neden zarar etti? İşte cevabı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön