05 / 05 / 2024

Borsada ‘bayram’ havası! BIST 100 endeksi rekor üzerine rekor kırdı! İşte en çok yükselen hisseler!   

Borsada ‘bayram’ havası! BIST 100 endeksi rekor üzerine rekor kırdı! İşte en çok yükselen hisseler!   

Borsa İstanbul bayram öncesi rekorlara doymadı. Endeks günlük bazda yüzde 2,69 oranında yükselirken, 5 bin 732 puana kadar ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.



Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi bayrama rekorlar ile giriyor. Endeks, günlük bazda yüzde 2,69 oranında prim yaparak günü 5 bin 732 puandan tamamladı. Böylece borsa endeksi, tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirmiş oldu.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 150,11 puan artış gösterdi. Borsada toplam işlem hacmi ise 75 milyar lira olarak gerçekleşti. Tüm sektör endeksleri yükseliş kaydetti. En çok kazandıran sektör hisseleri yüzde 5,92 ile madencilik endeksi olurken, bankacılık endeksi yüzde 2,79 oranında değer kazandı. Holding endeksi ise yüzde 1,58 oranında artış gösterdi. Uzmanlar, Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde teknik açıdan 5 bin 800 seviyesinin direnç konumunda olduğunu belirtirken, 5 bin 500 ve 5 bin 400 puanın ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön