04 / 05 / 2024

Borsada düşüş trendi sürüyor! 30 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsada düşüş trendi sürüyor! 30 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,84 değer kaybıyla günü 5 bin 96 puandan kapattı. Yurt içi ve yurt dışı dinamikler nedeniyle piyasalarda temkinli bir bekleyişin hakim olduğu belirtiliyor.



FED FAİZLERİ ARTIRACAK MI?

Borsada düşüş trendi sürüyor! 30 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu?

ABD Merkez Bankası Fed’in politika faizlerini artırıp artırmayacağı veya vereceği sinyaller piyasaların radarında olacak konuların başında geliyor. Fed’in 1 Şubat Çarşamba günü politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakıldığını belirten uzmanlar, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) ise 2 Şubat Perşembe günü politika faizlerinde 50 baz puanlık artışa gideceğinin öngörüldüğünü dile getirdi.

YARIN PİYASALARDA NELER OLACAK?

Uzmanlara göre, yarın Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ekonomik görünüm raporu takip edilecek. Diğer yandan; yarınki veri gündeminde yurt içinde dış ticaret dengesi, yurt dışında ise Japonya'da sanayi üretimi ve işsizlik verileri yer alıyor. Euro Bölgesinde ise büyüme, Almanya'da enflasyon, ABD'de tüketici güven endeksinin öne çıkması bekleniyor.

Uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5 bin 250 ve 5 bin 300 seviyelerinin direnç, 5 bin puanın destek konumunda olduğunu belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön